Raspisan treći natječaj za prodaju Šibenika, klub kupuju Kolumbijci?

Foto: HNK Šibenik
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Grad Šibenik treći je put od srpnja 2017. godine objavio natječaj za prodaju većinskog paketa vlasničkog udjela u HNK Šibenik.

Podsjetimo, na prvi se objavljeni natječaj nije prijavio nitko, dok se tijekom drugog natječaja kao zainteresirani kupac pojavila tvrtka Paramount Grupa, iza koje su kao suvlasnici stajali Mateja Plenča i Indijac Pankaj Gupta, koji je bio pompozno najavljivan i predstavljan kao spasitelj (tada drugoligaša) Šibenika. Paramount se na natječaj javio s ponudom od 105 tisuća kuna, a cijeli posao propao je zbog činjenice da u zakonskom roku nije dostavljena bankovna garancija u visini od 3 milijuna kuna kojom bi jamčio stabilnost kluba, što je bio jedan od uvjeta natječaja.

>> Paramount Grupa ne preuzima HNK Šibenik – nisu dostavili bankovno jamstvo

>> Tko su ljudi koji stoje iza potencijalnog preuzimanja HNK Šibenik?

Uvjeti trećeg javnog poziva za prikupljanje ponuda za kupnju 297.057 dionica nominalne vrijednosti 59.411.200,00 kuna, što čini 94,59% temeljnog kapitala kluba, ostali su isti kao i u prethodnom pozivu. Zainteresirani kupac dakle treba dostaviti jamstvo u iznosu od sto tisuća kuna, što je i minimalna ponuda, a klub će se prodati ponuđaču s najvišom ponudom. Potencijalni vlasnik također je uvjetima natječaja obvezan podmiriti sva dugovanja kluba. Ukoliko ponuda zadovolji nadležno povjerenstvo, bude odobrena i od strane Gradskog vijeća, ponuditelj će morati dostaviti bankovno jamstvo u iznosu od tri milijuna kuna.

Rok za slanje ponuda je osam dana, a javno otvaranje ponuda održat će se jednako toliko dana nakon što istekne rok za dostavu istih.

Što se potencijalnih kupaca tiče ovaj put su informacije zaista šture pa tako nemamo čak ni imena zainteresiranih. Da oni postoje potvrdio je i dogradonačelnik Šibenika Paško Rakić. Za sada se spominju dva kolumbijska državljanina o kojima se ne znaju nikakvi detalji, osim što se kroz lokalne medije počelo puštati sladunjave konstrukcije da Kolumbijci imaju “dobre veze s čelnim ljudima Barcelone i FIFA-e”. Ako je vjerovati gospodinu Rakiću, osim Kolumbijaca postoji još nekoliko zainteresiranih pravnih subjekata koji su poslali pismo namjere.

Ostaje nam vidjeti kakvi su igrači ovaj put u priči za otkup većinskog vlasničkog udjela u prvoligašu sa Šubićevca.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter