Remi Varteksa i Tehničara na ‘Slobodi’

Foto: NK Varteks
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

U 22. kolu 3. HNL Sjever Varteks je na Slobodi dočekao trećeplasirani Tehničar. U zanimljivoj utakmici rezultat je bio 1:1 (0:1). Varteks je u dvoboj ušao bez nekoliko bitnih prvotimaca.

Bumbari vrlo aktivno otvaraju susret. Odmah u prvim minutama pokušava Vajagić koji je nanizao nekoliko igrača, ali na kraju ima slabu završnicu. Minutu nakon pokušava Kesse s 19 metara, ali gostujući vratar Mrmić uz malo poteškoća brani udarac. 

Tehničar zatim preuzima konce igre, a nakon desetak minuta pritiska i vode od 31. minute. Ubacivanje s desne strane u pet metara dočekuje Jambrušić i udarcem glavom savladava Jovana.

Kraj poluvremena donosi još jedan udarac Tehničara koji prolazi iznad gola. 

U drugom dijelu prvih desetak minuta posjed ponovno pripada gostima, a Bumbari se polako bude od 65. minute kada Vajagić pogađa spojnicu, a u 70. dolazi do pogotka. 

Kesse je izborio slobodni udarac na 19 metara, a loptu uzima Režić. Odmjerenim udarcem pogađa vratnicu, a lopta se od Mrmića odbija u gol za izjednačenje Varteksa. 

Nakon gola, Varteks sve bolji i kruži oko kaznenog prostora, ali bez konkretne prilike. 

U 86. minuti Kudumija sjajno čisti loptu koja je išla na protivničkog napadača u izglednoj prilici. 

U sudačkoj nadoknadi Kesse je dva puta blizu pogotka i potpunog preokreta Bumbara. Prvo nakon ubacivanja iz slobodnog udarca glavom šalje loptu malo kraj gola, a odmah minutu zatim nakon ubacivanja s lijeve strane kasni na loptu za jedan korak te ju hvata gostujući golman. 

Varteks treba odigrati još dvije utakmice nadoknade protiv Poleta i Podravca kako bi zaključio standardni dio prvenstva, prije podijele na donji i gornji dom. 

NK Varteks


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email