Rene Marić novi Hrvat u Premier ligi

Foto: Leeds United

Hrvatski trener Rene Marić pridružio se stručnom stožeru Leeds Uniteda gdje će obavljati funkciju pomoćnog trenera Amerikancu Jesseju Marschu.

29-godišnjak je završetkom sezone napustio Borussiju Dortmund gdje je bio prvi suradnik Marca Rosea. S njim je prethodno radio i u Borussiji Monchengladbach te Red Bull Salzburgu.

Upravo iz razdoblja provedenog u Austriji seže poznanstvo Marića i Marscha koji je ovom prilikom izjavio: “Renea poznajem dugi niz godina i dugo smo ostali u kontaktu. Iako prije nismo radili zajedno, jako se dobro poznajemo i mislim da je savršeni izbor za pomoćnika. Naše nogometne filozofije su slične i bit će jako dobar dodatak momčadi.”

Uz hrvatsko Marić ima i austrijsko državljanstvo obzirom da je rođen u Oberndorfu kraj Salzburga. Njegova obitelj je podrijetlom s Pelješca.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter