Rene Marić: “Tužno je vidjeti da su Despotović i Rafelt napustili klub mog srca”

Foto: Rene Maric / Twitter
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nakon što je Hajduk proteklog tjedna jednostrano otkazao suradnju s Marijem Despotovićem i Martinom Rafeltom koji su vodili drugu momčad Bilih na twitteru je navedeni potez prokomentirao i Rene Marić.

>> Hajduk raskinuo suradnju s Despotovićem i Rafeltom

Austrijski trener hrvatskog podrijetla je pomoćni trener Marka Rosea u bundesligašu Borussiji Mönchengladbach, a s njim je prethodno radio i u Red Bull Salzburgu te je ovom prilikom poručio:

“Tužno je vidjeti ovo što se dogodilo. S Marijem Despotovićem i Martinom Rafeltom dva izvrsna trenera su napustila klub mog srca. Redovito smo diskutirali o puno stvari o nogometu, gledao sam njihove momčadi i pokazali su ogromno znanje stečeno trudom, dobrim idejama, stalnim posjetima i uvidima u druge akademije, na primjer kad su nas, između ostalog, posjećivali u Red Bullu ili Borussiji. Ne iznenađuje što su razvili ne samo jedinstveni stil igranja (vidjeti nedavna izdanja njemačkih trenerskih časopisa) već i velik broj igrača koji su se pridružili prvom timu ili su postali profesionalci drugdje u ovim godinama. Kratak osvrt: 3 do 4 nogometaša su godišnje napredovala u prvu momčad (ranije je smatrano da je brojka od dva igrača koja će napredovati po sezoni jako dobra) što pokazuje ne samo kompetentnost treniranja nogometaša, već i predanost razvoju mladih ljudi. Nastavite s dobrim radom, nadam se da se vidimo uskoro – na terenu i osobno. Prošlo je dosta vremena od posljednjeg puta.”


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email