Riječka gradska tvrtka odgodila finale juniorskog kupa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Danas je odgođena finalna utakmica juniorskog kupa Hrvatske između RNK Split i HNK Hajdukkoja se trebala održati na Kantridi i tozbog zahtjeva tvrtke Rijeka sport (gradska tvrtka koja upravlja sportskim objektima Grada Rijeke). Delegat Lino Roša u zapisnik odgođene utakmice je zapisao:

” Po završetku sastanka pred utakmicu obaviješten sam da je iz tvrtke Rijeka sport stigla preporuka da se u smislu očuvanja travnjaka glavnog igrališta stadiona Kantrida za uzvratnu finalnu utakmicu Hrvatskog kupa Rijeka – Dinamo ,odnosno oštećenja travnjaka čime bi se mogla dovesti u pitanje pripremljenost i regularnost navedene utakmice ista odigra na pomoćnom igralištu Kantrida s umjetnom travom. S obzirom na to da predstavnici HNK Hajduk i RNK Split nisu prihvatili preporuku o odigravanju utakmice na pomoćnom igralištu “Kantrida” s umjetnom travom utakmica nije odigrana.”

Stadion Kantrida je u vlasništvu Grada Rijeke, ali je pravo na korištenje sportske građevine dano HNK Rijeci (upravo vrijednost šestogodišnje koncesije na SRC Kantridu predstavlja 7.5 milijuna kuna početnog temeljnog kapitala prilikom preoblikovanja HNK Rijeke), pa je nejasno zbog čega bi gradska tvrtka odlučivala tko će i kada na Kamtridi igrati službene utakmice?

Propozicije, lanak 7

Organizator kup natjecanja za juniore je HNS, koji je organizaciju prepustio HNK Rijeci.SukladnoPropozicijama Hrvatskog nogometnog kupa kadeta i juniora utakmica se igra kao uvertira finalne utakmice seniora (članak 7.) i smije se organizirati samo na terenu koji je za natjecateljsku sezonu licenciran za odigravanje prvenstvenih utakmica tog kluba (dakle HNK Rijeke),

Propozicije, lanak 11

a iznimno tijelo koje vodi natjecanje (HNS, a ne HNK Rijeka ili Grad Rijeka) može predložiti neki drugi teren, na što se trebaju složiti oba kluba (članak 11). Hajduk i Split su očito odbili promjenu terena.

Propozicije, lanak 28

Spomenimo i to da im je navedenu promjenu mogao predložiti isključivo organizator natjecanja, točnije HNS, a ne tvrtka koja nema veze s nogometnim savezom.Bitno je istaknuti i da samu utakmicu, sukladno propozicijama, može odgoditi isključivo sudac utakmicezbog više sile (članak 28.).

Nejasno je i hoće li netko nadoknaditi troškove koje su oba kluba imali zbog putovanja i smještaja? Jerko Trogrlić, glasnogovornik RNK Split ogorčen je zbog ovakvog postupanja:

– Dva autobusa, smještaj, autobus navijača, roditelji s privatnim autima, menadžeri s raznih strana… Danima najavljuju da nećemo igrati na Kantridi. Na ovaj način se igrati s djecom. Što bi oni sad trebali misliti o hrvatskom nogometu osim da gledaju kako pobjeći iz njega što prije?

HNS još uvijek nije pojasnio što se točno dogodilo, kao ni kada i gdje će se odigrati finalni susret. Isto tako je nejasno hoće li biti kazni za navedenu odgodu? Teško je ocijeniti i čija je točno odgovornost za nju? Suca koji je odgodio utakmicu bez naoko opravdanog razloga?

Disciplinski pravilnik, lanak 67

Organizatora, HNK Rijeke, zbog slabe organizacije utakmice koju se može kazniti novčanom kaznom sukladno članku 67. Disciplinskog pravilnika? Puno pitanja, a malo odgovora u još jednom nesvakidašnjem događaju hrvatskog nogometa za kojeg se sve češće, uz epitet močvara, veže i izraz lakrdija.

Robi H., Karlo Propadalo, BI


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email