Rijeka predstavila Palikuću: “Nije mi trebalo puno da se odlučim na dolazak na Rujevicu”

Foto: HNK Rijeka
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Rijeka je službeno predstavila Roberta Palikuća, nasljednika Ivana Mancea, koji će u budućnosti službeno obavljati funkciju generalnog menadžera kluba zaduženog za sport. 

>> Robert Palikuća postaje sportski direktor Rijeke

Novi šef sportskog segmenta kluba je pojasnio kako je došlo do kontakata s prvoligašem s Rujevici: “Do suradnje s Rijekom je došlo preko poznanstva s Ivanom Manceom s kojim sam često razmijenjivao informacije. Tako sam upoznao i Damira Miškovića. Kad se Ivan odlučio na potez da napusti klub, iz Rijeke su me kontaktirali. Razmijenili smo ideje, intenzivno smo razgovarali nekoliko dana i nije mi trebalo puno da napravim taj korak jer me je i domovina uvijek vukla nazad.” 

43-godišnjak koji je rođen u njemačkom Bückeburgu potom je predstavio svoj životni i sportski put: “Odrastao sam u Slavoniji, u Oriovcu. Za vrijeme rata sam preselio u Njemačku. Tamo sam završio školu i igrao sam u omladinskom pogonu Hannovera. Potom sam preselio u Sjedinjene Američke Države, studirao sam u Los Angelesu. Nastavio sam onda put u Njemačkoj. Zadnja dva kluba za koja sam igrao su bili St. Pauli i Fortuna. Kad sam završio igračku karijeru prešao sam menadžment kluba. Prvo sam učio čitavu struktura kluba, a potom sam se orijentirao na sportski segment i bio sam menadžer profesionalne ekipe. Prešao sam potom u upravu Nürnberga. Oženjen sam i otac sam troje djece.”

Objasnio je i koja će točno biti njegova uloga u Rijeci: “Ideja uprave kluba je da s mojim iskustvima iz Njemačke nastavimo uspješan put Rijeke koji traje već deset godina. S mojim inputom, da dodam u klub neke nove stvari. Generalni menadžer za sport znači da ne govorimo samo o prvoj momčadi, nego o strukturi čitavog kluba u sportskom segmentu, od akademije preko profesionalnog pogona do skautinga. Znači sve one stvari koje su važne za jedan klub u njegovom daljnjem napredovanju. Sve te stvari se ne mijenjaju u par dana, već je potrebno vrijeme. Dogovorili smo se da to vrijeme imamo. Pritisak je uvijek prisutan obzirom da prva ekipa treba funkcionirati i stvari treba posložiti. Ali fokus je na cjelokupnom napretku kluba u sportskom segmentu.”

Za kraj je rekao o dosadašnjim iskustvima koja je imao na Rujevici: “Rijeka je uvijek za mene na skauting turnejama bila fantastična destinacija zbog toga što je stadion stvarno prelijep i atmosfera je uvijek dobra. Ljudi su gostoljubivi i nogomet je uvijek bio dobar. Ima utakmica kad se emocionalno ne vežeš nego samo suho gledaš i procjenjuješ, a u Rijeci je svaka utakmica bila emotivna i kao neutralnog gledatelja me je dotaknula.”, zaključio je Palikuća za službene stranice kluba.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email