Rijeka se vraća na Kantridu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Rijeka se vraća na Kantridu. Sutra s početkom u 20 sati na kultnom stadionu pod sloganom “Povratak na Kantridu” biti će odigran prijateljski susret između Rijeke i Maribora. Radi se o dva kluba koje povezuje aktualni trener Rijeke Matjaž Kek koji je vodio i Maribor, a klubovi imaju i zajedničkog generalnog sponzora – Sava osiguranje.

Posljednji put Kantrida je bila domaćin jedne Rijekine utakmice u srpnju 2015. godine kada je u prvenstvenom dvoboju remizirala sa Slaven Belupom, a nakon toga momčad se preselila u novoizgrađeni kamp na Rujevici dok su planovi o izgradnji novog stadiona na Kantridi usprkos najavama ostali nerealizirani.

Ulaznice za utakmicu se rasprodane još prije tjedan dana tako da se pod stijenama očekuje više od 10.000 gledatelja od čega 500-njak gostujućih navijača – Viola dok će susret uživo prenositi i televizijska postaja Arena Sport. Incijativu za odigravanje utakmice je u travnju ove godine pokrenula navijačka skupina Armada, a predsjednik Armade je Dejan Božić rekao:

Čim smo napustili Kantridu, Armada sanja povratak pod ove stijene gdje smo proživljavali najljepše trenutke svoje povijesti. Nama je Kantrida nešto više od stadiona – za nas predstavlja povijest, tradiciju i emocije. Pozivamo sve navijače da donesu šalove našega kluba kako bi ih podignuli u trenutku kada Damir Badurina bude izvodio skladbu „Najdraža Rijeko“, a šalove će isto tako biti moguće kupiti uoči utakmice.

Uoči sutrašnjeg dvoboja utakmicu je najavio vratarski tandem domaće momčadi – Andrej Prskalo i Simon Sluga. Prvi je rekao:

Uz Kantridu me vežu prelijepe uspomene. Tu sam igrao prvoligaški nogomet, a bio sam vezan uz Kantridu i kroz omladinski pogon. Mnoge treninge smo odradili na Kantridi i to su sve lijepe uspomene. Rado se sjetim Kantride, rado odem na Kantridu. Drago mi je što ćemo se vratiti odigrati utakmicu. Koliko vidim bit će odlična atmosfera, pred punim tribinama i od srca se veselim utakmici. Branio sam nekoliko utakmica u dresu Rijeke, ali i u dresu Istre. Sve su to posebne emocije, Armada je napravila sjajnu atmosferu svaki put. Bilo bi lijepo da se jednom godišnje odigra utakmica.

Sluga je pak nadodao:

Povratak na Kantridu za mene je jedan lijep događaj i veselim se toj utakmici. Svima nama koji nosimo dres Rijeke, i koji smo vezani uz Rijeku kao igrači, ali i navijači, Kantrida zauzima jedno posebno mjesto. Drago mi je da sam imao prilike stati na gol Rijeke na Kantridi, osjetiti tu sjajnu atmosferu i povijest koju nosi Kantrida. Generacije igrača i navijača izgradili su na Kantridi povijest Rijeke i ona će uvijek imati posebno mjesto. Očekujem pun stadion, odličnu atmosferu i vjerujem da će to biti jedan lijep dan za sve navijače, ali i igrače.

 


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter