Rijeka stopersku poziciju pojačala s Mateom Pavlovićem

Screenshot: HNK Rijeka / You Tube

Mateo Pavlović je novi igrač HNK Rijeka. 32-godišnji stoper je na Rujevicu stigao iz redova francuskog Amiensa.

– “Sretan sam i uzbuđen što sam došao u Rijeku. Glavni razlog mog dolaska je što sam osjetio da me ljudi u klubu žele, iskazali su veliku volju i želju i to je presudilo. Jedva čekam obući dres i dokazati se na terenu. Uvjeti u klubu su odlični, od travnjaka, svlačionica, prostora za oporavak sve je na najvišem nivou, uvjeti u klubu su odlični od travnjaka, do prostora za oporavak”, ustvrdio je Pavlović za službene stranice kluba.

Pavlović je prošao omladinsku školu Dinama i Zagreba, a prve profesionalne nogometne korake napravio je u Ulici pjesnika. Nakon pet godina nastupanja za Zagreb u siječnju 2013. godine ostvario je transfer u Werder Bremen. U njemačkom klubu nije se puno zadržao obzirom da je nakon godinu dana otišao na posudbu u Ferencvaros, a tamo je 2015. godine osvojio mađarski kup.

Iz Werdera definitivno odlazi istekom ugovora u ljeto 2016. godine kada karijeru nastavlja u francuskom Angersu gdje je u pet godina zabilježio 109 nastupa u kojima se šest puta upisao u strijelce. Prošlu sezonu je pak proveo u drugoligašu Amiensu upisavši 28 nastupa i dva zgoditka.

Stasiti stoper je za mladu reprezentaciju Hrvatske u devet nastupa zabio jedan gol, a u ožujku 2013. godine u mandatu Igora Štimca bio je rezerva u kvalifikacijskoj pobjedi Vatrenih nad Walesom.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.