Rocco Žiković za rekordni iznos prešao u Red Bull Salzburg

Foto: Red Bull Salzburg
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Talentirani nogometaš Istre 1961 Rocco Žiković novi je igrač Red Bull Salzburga. Prema informacijama Sportskih novosti Zeleno-žuti će za 16-godišnjaka s bonusima dobiti odštetu između dva i tri milijuna eura čime se radi o rekordnom iznosu za nogometaša njegove dobi.

Žiković je s austrijskim prvakom potpisao ugovor do konca svibnja 2023. godine te će za početku igrati za U18 selekciju, a za službene stranice Istre 1961 je tom prilikom rekao: 

– “Zahvalan sam Istri što mi je omogućila odlične uvjete i treninge te utakmice na najvišoj razini, što me i dovelo do ovog koraka ka profesionalnoj nogometnoj karijeri. Zahvalan sam na svom znanju i iskustvu koje sam stekao. Ugovor s RB Salzburgom je jedan veliki korak za mene i jako se radujem novim izazovima koji me čekaju!”

Skauti Red Bull Salzburga su Žikovića posebno zamijetili na drugom po redu U16 turniru Vlatko Marković koji je u organizaciji HNS-a odigran u rujnu prošle godine u Osijeku, a na kojem je kao kapetan Vatrenih proglašen za najboljeg igrača. Mladi nogometaš je također bio član pionirske selekcije Zeleno-žutih koja je prošle sezone u trenutku prekida natjecanja zbog pandemije koronavirusa bila vodeća na ljestvici Prve HNL.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email