Rok za izgradnju stadiona na Pampasu pomaknut na lipanj 2022. godine

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Novi nogometni stadion u Osijeku neće biti izgrađen do lipnja iduće godine nego je kao novi rok postavljen 30. lipanj 2022. godine. Naime, Gradsko vijeće Grada Osijeka će na sjednici koja je zakazana za 17. rujna raspravljati o sklapanju dodatka ugovoru o kupoprodaji zemljišta na Pampasu između Grada Osijeka i Škole nogometa NK Osijek, koja je investitor izgradnje novog stadiona na spomenutoj lokaciji, a kojim se rok izgradnje stadiona pomiče za dodatnih godinu dana. Obzirom da su stručne gradske službe prihvatile prijedlog investitora očekuje se da će i Gradsko vijeće potvrditi sklapanje dodatka temeljnom ugovoru.

U ime investitora zahtjev za pomaknućem roka izgradnje stadiona 28. srpnja ove godine podnio je Ivan Meštrović, bivši predsjednik NK Osijek i sadašnji predsjednik udruge Škola nogometa NK Osijek, a u njemu je traženo da se on pomakne za 9 mjeseci odnosno na 31. ožujak 2022. godine. Kao razlog je navedena novonastala situacija u vezi pandemije koronavirusa koja je dodatno zakomplicirala i otežala, kako izvođenje samih radova, tako i isporuku materijala i sirovina za nesmetano funkcioniranje gradilišta.  

Navedenu zamolbu analizirao je Upravni odjel za graditeljstvo, energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša Grada Osijeka koju ju je ocijenio objektivnom i opravdanom, ali je pri tome također predložio da se zbog dodatnih okolnosti rok izgradnje stadiona pomakne za dodatnih 12 mjeseci, a ne 9 kako je prvotno zatražio investitor. Škola nogometa NK Osijek je potom potvrdno odgovorila na taj prijedlog.


Predviđeno je da kompleks na Pampasu obuhvaća stadion kapaciteta 13.000 sjedećih mjesta, brojne prateće poslovno-ugostiteljske sadržaje, parkiralište i sedam pomoćnih nogometnih terena čija vrijednost izgradnje se danas procjenjuje na 50 milijuna eura iako je prvotno bilo predviđeno ulaganje od 35 milijuna eura. Rok izgradnje je bio tri godine od dana sklapanja ugovora o kupoprodaji zemljišta odnosno od lipnja 2017. godine, ali je u listopadu 2019. godine prvi put pomaknut za godinu dana, na lipanj 2021. godine, zbog kašnjenja pri izdavanju građevinske dozvole zbog čega radovi nisu mogli započeti u ugovorenom roku. Prema financijskom izvješću udruga Škola nogometa NK Osijek je do konca prošle godine u izgradnju kompleksa na Pampasu uložila 95,6 milijuna kuna, a novac je osigurala mađarska vlada dok je milijun eura donirao Hrvatski nogometni savez. Glavni izvođač radova je tvrtka Eurokamen d.o.o. iz Osijeka. 

Dokumentacija koja će se naći pred vijećnicima Grada Osijeka:


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email