Roko Jureškin: Od pete hrvatske do prve slovačke lige

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Prije dva dana u izvještaju o učinku hrvatskih nogometaša u inozemstvu svoje je mjesto pronašao i 18-godišnji Roko Jureškin, igrač slovačkog prvoligaša Sereda, kluba iz istoimenog grada na zapadu Slovačke.

S obzirom na to da je prije niti dvije godine igrao petoligaški nogomet, odlučili smo mu posvetiti nekoliko redaka.

Jureškin je veznjak, rođen 29.9.2000. godine, počeo je trenirati u GOŠK-u iz Kaštel Gomilice, da bi s 12 godina prešao u pionire Hajduka. Kao stariji pionir nastupa nekoliko puta u Prvoj HNL pionira sa svojim godištem, ali je u jakom godištu Hajduka završio u drugom planu, te na polusezoni prelazi u Adriatic.

Iduće sezone bilježi i jedan nastup u Prvoj HNL kadeta za Adriatic, ali kako je Adriaticu postalo zabranjeno dalje nastupati u najvišem rangu, nije dobio sličnu priliku i kad je postao stariji kadet. Međutim, sa 17 godina nastupa u 2. ŽNL za nominalno seniorsku ekipu Adriatica – u 7 nastupa jednom i zabija, a na zimu prelazi u stobrečki Primorac, gdje je brzo priključen seniorima u 3. HNL Jug – do kraja sezone skuplja 10 nastupa (8 startova).

Na ljeto 2018. prelazi u Dugopolje, ali premda izlaznog godišta, ne nameće se u prvoligaškim juniorima, te igra i za rezervnu momčad juniora.

Nezadovoljan, odlazi natrag u Primorac gdje ponovno igra sa seniorima – 8 startova u 13 utakmica epilog su njegove prošle sezone. Ovoga ljeta, nakon svega toga, prelazi u slovačku prvu ligu, u Sereď. Za sada tek ulazi s klupe (četiri nastupa uz 120 minuta igre), ali treba uzeti u obzir da je u niti dvije godine 18-godišnji veznjak prošao put od pete, preko treće razine hrvatskog – do prve slovačkog nogometa – i, eto, zabio svoj drugi seniorski gol u karijeri.

View this post on Instagram

????

A post shared by • Roko Jureškin •???? (@rokojureskin) on


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter