Search
Close this search box.

Rusija se namjerava kandidirati za domaćinstvo Europskog prvenstva

Foto: Pixabay

Rusija će se prijaviti za domaćina Europskog nogometnog prvenstva 2028. ili 2032. godine, potvrdio je za SportExpress član izvršnog odbora Ruskog nogometnog saveza Sergei Anokhin.

Ruska kandidatura dolazi posljednjeg dana roka za iskazivanje namjere za domaćinstvo i nakon što su zajedničku kandidaturu da ugoste Europsko prvenstvo 2028. godine podnijeli nogometni savezi Engleske, Škotske, Sjeverne Irske, Walesa i Irske. Osim njih prijavu je samostalno podnio i Turski nogometni savez. Riječ je o 18. kontinentalnoj smotri koja se treba održati u lipnju i srpnju 2028. godine i na kojoj će broj sudionika biti proširen na 32 reprezentacije. Želju pak da ugosti Europsko prvenstvo 2032. godine izrazila je Italija.

Prema hodogramu koji je objavila UEFA nogometni savezi do danas u ponoć trebaju iskazati svoju namjeru za domaćinstvom, a ponudu formalno trebaju dostaviti do 30. ožujka dok će 5. travnja biti objavljena imena kandidata. Nakon evaluacije ponuda konačna odluka o domaćinu europske smotre trebala bi biti donijeta u rujnu ove godine.

Kandidatura Ruskog nogometnog saveza dolazi u trenutku kada su ruska reprezentacija i klubovi zbog rata u Ukrajini izbačeni iz Fifinih i Uefinih natjecanja. Ruska reprezentacija zbog toga ovog mjeseca neće igrati protiv Poljske u polufinalnom dvoboju dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter