S ponistre se vidi veliki entuzijazam, ali i hvale vrijedna humanitarna crta

Foto: Naš Hajduk
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

“Gledajući kompletnu atmosferu oko nas i samog Hajduka, a kako dugo niz godina putujemo i družimo se prije utakmica i nakon njih, odlučili smo za naše stare, našu dicu i same nas zauvik zapisati ime Torcida Šolta u park Za sva vrimena jer je ovo jedinstvena prilika za takvo što.”

Ovim su riječima navijači sa Šolte pojasnili svoje motive o upisivanju u Park na Poljudu. Odabrali su slovo H, slovo s kojim počinje ime, kako kažu, „najvećeg kluba i velike ljubavi“.

Otkrili su da u skoroj budućnosti slijedi osnivanje Društva prijatelja Hajduka Šolta. Interes za sudjelovanjem u radu tog DPH-a iskazale su različite generacije Hajdukovih navijača na ovom otoku pa su Šoltani uvjereni u uspješnu priču.

“U idućim mjesecima će biti osnivačka skupština, jedva ju čekamo, da možemo krenuti s akcijama”, napominju Šoltani.

Inače, dobar dio navijača Hajduka na Šolti učlanjen je i u humanitarnu udrugu Hajdukovih navijača Bilo srce.

“Kako smo većinom bili članovi, prije učlanjivanja na Šolti, odlučili smo se učlaniti i u Bilo srce te potaknuti i druge kako bismo i na taj način posebno pomogli onim najpotrebitijima”, naglasili su humanitarnu gestu.

Za kraj razgovora navijači sa Šolte podijelili su s nama neke specifičnosti vezane uz putovanja s otoka na utakmice na Poljudu. Iako nisu poput nekih drugih otoka udaljeni daleko od Splita, ipak ne prolazi sve glatko.

“Odlazak na utakmicu s otoka je pravi podvig, a pogotovo kad nemaš trajekt za vratiti se nakon utakmice, pa odlazimo privatnim brodovima. Prije polaska se nađemo na nekom roštilju ili kafiću, zabavimo se, zapivamo i lagano prema Poljudu. Nakon utakmice slijedi druženje u Splitu te povratak po noći, što nije nimalo lako zbog vidljivosti, a onda na otoku pobjednički karusel i fešta do jutarnjih sati”, zaključili su Šoltani.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email