Savez potvdio: zaprešićki Inter odustao od natjecanja, Croatia Zmijavci ulazi u Prvu nogometnu ligu?

Foto: Der Kroatenhopper

I službeno je okončana priča Intera iz Zaprešića u formalno profesionalnim razinama hrvatskog nogometa. Hrvatski nogometni savez danas je potvrdio da je Inter službenim dopisom obavijestio rukovodstvo Saveza da odustaje od natjecanja u Prvoj nogometnoj ligi u sezoni 2022./23.

‘Div iz predgrađa’ posljednji je put u prvoligaškom društvu igrao u sezoni 19/20, a nakon oprosta od elitnog domaćeg razreda klub je konstantno bio opterećen neispunjavanjem dugoročnih obveza, te neuspješno tražio, pregovarao, ponekad i predstavljao partnere s kojima će se ipak spasiti Inter.

Posljednji od poteza koje je povukao predsjednik kluba Branko Laljak bio je potpis suradnje s Dinamo, na temelju tog dokumenta je Inter i dobio licencu, odnosno pravo nastupa u Prvoj nogometnoj ligi, ali nekoliko dana nakon objave rezultata licenciranja Dinamo je (pod javno nerazriješenim okolnostima) odustao od suradnje, čime je realno postalo samo pitanje vremena kada će biti objavljen stečajni postupak.

Inter je vjerovnicima dužan 1.570.000,00 eura dok je 230 tisuća eura duga prema bivšim igračima Serderu Serderovu i Borislavu Conevu, koji nisu htjeli pristati na daljnju odgodu potraživanja – i konačni razlog zbog kojeg Inter ide u stečaj.

Posljednjih nekoliko dana Laljak je komunicirao razne pregovore s potencijalnim ulagačima i spasiteljima kluba, ali u konačnici više nije ostalo ni vremena za odraditi posao do kraja.

Hrvatski nogometni savez na kraju svoje kratke potvrde oproštaja s Interom objavio je da će u narednim danima obavijestiti javnost o popunjavanju Prve i Druge nogometnu lige.

Prema onome što se do sada odvilo s licenciranjem u nižim razredima, a i medijski komuniciralo iz tih krugova, Croatia Zmijavci je klub koji bi umjesto Intera trebao i ovu sezonu igrati drugoligaški, a Hrvatski Vitez Posedarje jedinstveni trećeligaški nogomet. No, s obzirom na to da je u hrvatskom nogometu postupak licenciranja i popune liga prilično živopisan, možda najbolje da pričekamo i službenu potvrdu.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter