Saznajte gdje bi Hajduk gradio vlastiti kamp

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nakon što se u prvom tekstu pozabavili pitanjem Hajdukovog kampa, vrijeme je da se posvetimo i mogućim lokacijama za spomenuti kamp. Dobar rezultatski uspijeh u kvalifikacijama za EL donio je, osim dobrog raspoloženja i samopouzdanja mlade momčadi, i nešto novca u Hajdukovu blagajnu. Kako se čitavi klub polako postavlja na stabilne i zdrave temelje od stručnog kadra do financijske situacije tako i ambicije za dugoročnim jačanjem kluba postaju sve izražajnije. Tu ne spadaju samo nova poljudska pojačanja u vidu povremenog hrvatskog reprezentativca Hrvoja Milića ili Juliana Velasquzea već i jačanje upravo ranije spomenutih temelja kluba mdash; jačanje hajdukove škole nogometa.

The Ultimate Managed Hosting Platform

Najvažniji korak je izgradnja odgovarajuće infrastrukture, odnosno kampa. Poznato je već kako je splitski klub jedan od rijetkih klubova koji trenira i odigrava utakmice na glavnom travnjaku, a da se omladinski uzrasti moraju dobro izorganizirati da bi se odradili treninzi u normalnim vremenskim i ostalim uvjetima jer Hajduk posjeduje samo dva pomoćna travnjaka od kojih je jedan sa umjetnom travom.

Hajdukov kamp veliki je plan i želja sportskog direktora Hajduka Gorana Vučevića koji je upravo kamp označio kao najvažniju stavku Hajdukove budućnosti, pa će se novci koje Hajduk ima ili ih bude zaradio u budućnosti, uz različite fondove i sponzore, preusmjeriti u što skoriju realizaciju hajdukovog kampa sa nekoliko nogometnih igrališta. U predizborno vrijeme za NO Hajduka i Denis Kosor je označio kamp kao vitalnu stvar za budućnost kluba. Tako sa stručne strane uz podršku uprave kluba, Hajduk sitnim koracima korača prema ostvarivanju Hajdukovog kampa.

Hajdukov plan je u suradnji sa gradom dogovoriti koncesiju na određeno zemljište na kojem bi Hajduk vlastitim sredstvima i kanalima izgradio kamp za prvu momčad te omladinske uzraste. Donosimo vam sedam lokacija na području Grada Splita koje će Hajduk predložiti kao moguća rješenja. Najidealniji s obzirom na klimatske uvjete i udaljenost od Splita je teren na području općine Žrnovnica u blizini stadiona NK Mosor i kamenoloma na nekoliko stotina metara nadmorske visine.

Ostala zemljišta koje Hajduk uzima u obzir su još i ona na Spinutu, Kili, Stobreču, Žnjanu, Duilovu te Turskoj kuli. Koje rješenje će biti i označeno kao najbolje te koje će rješenje prihvatiti Grad Split ostaje za vidjeti.

Jakša Martić


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Zadnje objavljeno

Twitter