Saznajte kakav prijedlog izmjena Zakona o sportu dolazi u Sabor

Bojkot derbija 22.11.2014
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

HNK Hajduk, Torcida i Naš Hajduk su par dana nakon prosinačkih prosvjeda na Rivi na sastanku s ministrima Baukom i Mornarom predali svoj prijedlog hitnih izmjena Zakona o sportu. Danas se pokazalo da iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta nije bilo nikakve želje da se njihovi prijedlozi i usvoje, a da su u stvari političari u najvećoj mjeri samo čekali da se situacija smiri. I smirila se. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta oformilo je Povjerenstvo za pisanje novog zakona, a u izbornoj godini malo tko vjeruje da će se Zakon i usvojiti, a kamoli provesti.

The Ultimate Managed Hosting Platform

Unatoč svemu navedenom danas je prijedlog Hajdukovaca opet vrlo aktualan. Ako neće Ministarstvo koje je zaduženo za sport, a očito neće, jer uz velike najave već četvrtu godinu se ništa pozitivno nije dogodilo, onda će navijači pokušati izravno preko Sabora. Splićanin Srđan Gjurković, saborski zastupnik HNSmdash;a, podržao ih je i počeo je skupljati potpise zastupnika s kojim će se predložiti da hitno usvoje predložene promjene. Fali mu još samo 5 potpisa i procedura može krenuti.

Dobre poznavatelje prilika u Splitu i ne bi trebalo iznenaditi ovakav rasplet s kojim su uporni navijači dogurali sve do Sabora. Oni su naučeni na borbu s političarima i već godinama imaju asertivnu taktiku mdash; protestiraju i bune se sve dok neko ne pita mdash; pa dobro što biste vi? Tada u javnost izlaze sa razrađenim prijedlogom koji nema drugih alternativa. Sve smo to već vidjeli, prvi put kod preoblikovanja Hajduka kada su prezentirali projekt Dite puka s kojim su željeli da što više navijača kupi dionice. Potom kada su ih pitali što ne valja s upravljanjem Hajduka izbacili su Kodeks koji je na koncu ušao i u Statut kluba. Kada im je Željko Kerum, tadašnji gradonačelnik Splita, dao papirić da slože svoj Nadzorni odbor i Upravu kluba mdash; oni su to odbacili i predložili su socios model mdash; danas poznatiji kao Naš Hajduk. Model po kojem se ljudi u klubu više ne biraju po političkom ključu, ali ih ne bira ni vodstvo Torcide ili Našeg Hajduka, već to rade svi članovi na demokratskim izborima.

Ovog puta 30.000 povika sa splitske Rive artikulirali su uNacrt prijedloga zakona o dopunama Zakona o sportu (kojeg kompletnog možete preuzeti niže u tekstu). Promjene koje traže nisu vezane za Hajduk, a uvelike mogu pomoći oporavku kompletnog hrvatskog profesionalnog sporta. Nogometplus vam donosi sažetak njihovih prijedloga:

ZB


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Zadnje objavljeno

Twitter