Schalke 04 za 30 milijuna eura prodaje licencu za League of Legends

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Schalke 04 namjerava na zanimljiv način doći do prijeko potrebne financijske injekcije kako bi stvorio uvjete da se što prije vrati u Bundesligu iz koje je nakon trideset godina ispao u netom završenoj sezoni.

Poput mnogih nogometnih klubova i Schalke je već neko vrijeme prisutan u svijetu Esportsa i to na način da je njihova momčad 2019. godine bila jedan od osnivača iznimno popularne franšize League of Legends. Riječ je o zatvorenom natjecanju gdje mogu nastupati samo one momčadi koje imaju potrebnu licencu.

Vodstvo kluba je prema pisanju Bilda odlučilo prodati navedenu licence, a prema procjenama za nju bi mogli dobiti oko 30 milijuna eura čime bi klub na koncu ostvario profit od 22 milijuna eura obzirom da je do sada u ovaj segment poslovanja uložio 8 milijuna eura.

Medijski natpisi o prodaji su za njemačku agenciju DPA potvrđeni i od izvora iz samog kluba uz napomenu da odluka još uvijek nije službena, ali da se završetak posla očekuje kroz sljedeća dva tjedna.

Klub iz Gelsenkirchena je u prethodnoj sezoni Bundeslige zauzeo posljednje mjesto na ljestvici sa samo 16 osvojenih bodova, a cilj uprave kluba je na ovaj način doći do sredstava kako bi se poboljšala financijska situacija i stvorila konkurentna momčad koja bi već iduće sezone vodila borbu za povratak u najviši rang natjecanja.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email