SDUŠ: Pravo na potporu za očuvanje radnih mjesta za ožujak do sada ostvarilo 480 pravnih osoba

Foto: SDUŠ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Temeljem Odluke o potpori za očuvanje radnih mjesta u sustavu športa pogođenim koronavirusom (COVID-19) Središnji državni ured za šport od 20. travnja 2020. godine počeo je sa zaprimanjem zahtjeva, obradom te isplatom sredstava za mjesec ožujak i travanj.

Za mjesec ožujak pravo na potporu je zatražilo 539 pravnih osoba za 1215 zaposlenika, a pravo na potporu do sada je ostvarilo 480 pravnih osoba za 1041 zaposlenika. U obradi je još 10 zahtjeva, a kada svi zahtjevi budu obrađeni, Središnji državni ured za šport objavit će konačnu listu pravnih osoba koje su ostvarile pravo na potporu za mjesec ožujak.

Popis pravnih osoba koje su do sada ostvarile pravo na potporu za mjesec ožujak nalaze se na sljedećoj poveznici. – priopćeno je iz ureda.

Od klubova HT Prve lige već ranije su potporu putem tvrtki kćeri ili sestrinskih tvrtki od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje dobili Dinamo (Dinamo trade d.o.o.), Hajduk (Naprid bili d.o.o.), Rijeka (Stadion Kantrida d.o.o.) i Osijek (Škola nogometa NK Osijek, ANKOS d.o.o. i NK Os d.o.o).

Putem SDUŠ-a sportski kolektivi su mogli dobiti potporu za maksimalno deset radnika, a tu opciju su od prvoligaša za mjesec ožujak dosad iskoristili Dinamo, Hajduk, Rijeka, Slaven Belupo, Istra 1961 i Varaždin dok na popisu nema Osijeka, Lokomotive, Gorice i Inter-Zaprešića.

Od drugoligaša su opciju potpore iskoristili Šibenik, Croatia Zmijavci, Orijent 1919, Hrvatski dragovoljac, Dugopolje, Međimurje, Kustošija, BSK Bijelo Brdo, Solin i Cibalia dok na popisu nema Sesveta, Rudeša i Dubrave Tim Kabela.

Pročitajte još:

>> Državne potpore dobili i NK Osijek te HNK Rijeka

>> Dinamo i Hajduk dobili potporu za očuvanje radnih mjesta

>> Državnu potporu dobio i hrvatski reprezentativac


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email