Shehi novi član Hajduka II, Ciprić jedini prošao probu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nogometni klub KF Teuta je potvrdio da je Dajan Shehi novi član Hajduka II. Radi se o stoper rođenom u Elbasanu 19. ožujka 1997. godine. Prošao je kroz mlađe kategorije KF Elbasanija, i u svibnju 2015. godine debitira za svoj matični klub u albanskoj Superligi.

Elbasani je međutim bio u slobodnom padu, te je ispao iz prve lige (iduće sezone pada i u treći rang), a Shehi seli u Teutu iz Drača odraditi svoju zadnju juniorsku sezonu. Samo je jednom nastupio za njih u Superligi te sezone, ušavši u trash timeu, a neke male prilike dobio je u kupu.

U sezoni iza, sad senior i godištem, dobija sitnu minutažu u kvalifikacijama EL, u iživljavanju Kairata nad njima, te tek povremeno prilike na jesen (5 nastupa, 4 starta). Zato ga šalju na posudbu na drugoligašku razinu, u Besu Kavajë, gdje je standardan, te u 13 nastupa daje 2 gola. Natrag se u Teuti opet nije naigrao.

Van kadra prvih dva i pol mjeseca, sjeda povremeno na klupu i ulazi tek u zadnja tri kola. Dva puta starta i jednom ulazi s klupe… i taj jedan put mu je bio dosta za bizaran autogol.

O njegovim kvalitetama i nekvalitetama nema smisla pričati dok ih konkretnije ne pokaže. S gotovo 21 godinom ima tek 10 nastupa na prvoj razini albanskog nogometa te standardnu polusezonu u drugoj ligi. Reprezentativac nije bio. Naravno, dolazi u kadar 2. ekipe, ali ovo je svakako jedna od manje razumljivih prinova, barem gledajući sa strane koja tek ima opravdati priliku na posudbi i izboriti potencijalni otkup.

Josip Ciprić / Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Ciprić ostaje u kadru Siniše Oreščanina

Što se tiče igrača koji su proteklih tjedana bili na probi u drugom momčadi Bilih jedino je do ugovora došao Josip Ciprić koji je s Hajdukom potpisao ugovor do kraja sezone s mogućnosti produženja suradnje. Dok Ivan Abramović, João Negão, Shemmy Mayembe te Valentino Podobnik nisu bili te sreće.

Ciprić je lijevi bek koji je rođen 14. ožujka 1997. godine u Novoj Gradiški. Počinje trenirati u Posavcu iz Davora, a s 14 godina prelazi u Hypo Limač (Ak. Krpan-Babić). S 18 godina postaje član Vinogradara, gdje je igrao polusezonu za juniore, ali i par puta sjedi na klupi seniora. Na polusezoni se vraća u Hypo Limač, gdje odrađuje ostatak juniorske sezone. Od ljeta 2016. godine je bio igrač BSK Bijelo Brdo gdje je bio redoviti član prvog sastava u momčadi koja je jesenski dio sezone završila na vodećoj poziciji ljestvice 3. HNL Istok.

MODD

Pročitajte još:

>> Prijelazni rok: Zima 2018.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter