Šibenik nije dobio licencu za HT Prvu ligu

Foto: HNK Šibenik
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Odjel za licenciranje Hrvatskog nogometnog saveza objavio je rezultate središnjeg postupka licenciranja za novu natjecateljsku sezonu 2021./2022. Iznenađenje je da u prvom krugu licencu za najviši, ali i drugi rang natjecanja nije dobio HNK Šibenik dok su ostali aktualni prvoligaši zadovoljili propisane uvjete. Savez nije objavio razloge zašto licenca nije stigla na Šubićevac.

Od članova Druge HNL licencu za HT Prvu ligu su zasad dobili Hrvatski dragovoljac koji bi u slučaju promocije igrao na stadionu u Kranjčevićevoj te Cibalia dok je ona odbijena Dugopolju, Inter-Zaprešiću, Opatiji, Orijentu 1919 i Rudešu. Prvoligaške licence vrijede i za niži rang natjecanja.

UEFA licencu za sljedeću sezonu su dobili Dinamo, Osijek, Gorica, Rijeka, Hajduk, Slaven Belupo, Istra 1961, Lokomotiva i Varaždin dok je za UEFA Ligu prvakinja ona odobrena ŽNK Splitu i ŽNK Osijeku.

Licenca za Drugu HNL je dodijeljena Belišću, BSK Bijelom Brdu, Croatiji Zmijavce, Dinamu II, Dubravi, Inter-Zaprešiću, Junaku, Kurilovcu, Kustošiji, Lučkom, Međimurju, Opatiji, Osijeku II, Orijentu 1919, Sesvetama i Solinu, a odbijena je Crikvenici, Dugopolju, Hrvacama, Jarunu, Karlovcu 1919, Marsoniji, Mladosti Ždralovi, Rudar Labinu, Rudešu, RNK Splitu, Šibeniku, Trnju, Vukovaru 1991, Zagorecu Krapina i Zmaju Makarska. Hajduk II je sam odustao od Druge HNL obzirom da su na Poljudu odlučili ugasiti rezervnu momčad.

Žalbe na odluke komisije se podnose do 5. svibnja, a rok za donošenje konačnih odluka je 27. svibnja.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter