Sindikat nogometaša upozorava na neisplatu plaća u drugoligašu Međimurju

Foto: NK Međimurje
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Hrvatska udruga “Nogometni sindikat” obratila se javnosti nakon što su nogometaši drugoligaša Međimurja stupili u štrajk obzirom da im nisu isplaćene naknade. U svom istupu su poručili:

“Igračima drugoligaša NK Međimurje Čakovec nisu isplaćene plaće za ožujak jer investitor navodi da postoje dugovi iz prošle godine na koje se prilikom preuzimanja kluba nije obvezao. Klub se preuzima sa svim pravima i obvezama, kako onim prethodnim, tako i budućim te smatramo da je nedopustivo da se teret takvih troškova opet prelama na leđima samih igrača. Pozivamo ovim putem Upravu kluba da što hitnije podmiri dospjele obveze prema igračima. Kao što smo i dosad uvijek upozoravali problem nogometaša uz neisplatu plaća su dugovanja prema državi koja nastaju iz obveze plaćanja doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje te poreza.”

U klub iz Čakovca je početkom ove godine ušao investitor Petar Gavrić koji je za Sportnews izjavio: 

“U izolaciji sam jer sam dobio koronu i ne mogu se pojaviti u klubu, to je jedini razlog što me nema, a i nemam razloga se ni zbog čega skrivati. U klub sam došao u siječnju, plaće za siječanj i veljaču su isplaćene, a 16.03. trebala je biti i za ožujak kad sam morao u izolaciju zbog korone. Ne znam tko koristi moju odsutnost u stvaranju ovakve klime pred skupštinu koja treba biti sljedećeg tjedna. Istina je da postoje dugovi iz prošle godine za koje se nisam obavezao. Od kako sam došao u klub nastojim osigurati što bolje uvjete igračima, jer nema tako dugo kako sam i sam bio u njihovoj koži.”

Osim financijske Međimurje se nalazi i u rezultatskoj krizi obzirom da je posljednju pobjedu zabilježilo koncem listopada prošle godine te tri boda nije osvojilo u posljednjih 11 prvenstvenih utakmica u kojima je zabilježilo čak devet poraza. Nakon 23. kola s 24 osvojena boda zauzima 14. mjesto na ljestvici.

Klupu kluba je početkom ožujka ove godine preuzeo Davor Mladina nakon što je ostavku podnio Mario Kovačević koji je momčad vodio samo dva mjeseca. Prvio dio sezone trener Međimurja je bio Goran Vincetić koji se iz kluba povukao nakon dolaska novih investitora.

Ljestvica:

Standings provided by SofaScore LiveScore


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter