Skupština dioničara Hajduka smanjila broj članova Nadzornog odbora i potvrdila osnivanje Hajdučke zajednice (VIDEO)

Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Na Poljudu je održana Glavna skupština HNK Hajduk š.d.d. na kojoj su prisustvovali dioničari koji posjeduju 485.235 dionica ili 90,4% ukupnog kapitala. Većinskog vlasnika Grad Split je predstavljao gradonačelnik Andro Krstulović Opara dok su udrugu Naš Hajduk predstavljali članovi Upravnog odbora predvođeni predsjednikom Tonijem Baletićem.

Dioničari su zbog trenutnih epidemioloških mjera bili podijeljeni u dvije prostorije, dio je Glavnoj skupštini nazočio u kinodvorani, ostatak je tijek pratio iz Novinarskog salona na način da su se prostorije bile povezane video linkovima. 

Dioničari su primili na znanje Osvrt Uprave Društva na financijsko poslovanje u 2020. godini u kojoj je Hajduk poslovao s gubitkom od 21,8 milijuna kuna te Prezentaciju Plana rada Uprave Društva za 2021. godinu. 

U sklopu prezentacije plana rada predsjednik kluba Lukša Jakobušić je istaknuo da se klub nakon analize vodstva Akademije na koncu aktualne sezone odlučio na ukidanje druge momčadi koja se trenutno natječe u Drugoj HNL. Iz nje će pet igrača biti priključeno prvoj ekipi, 17 nogometaša će ići na posudbe dok će se s 19 igrača razgovarati o raskidu suradnje. Za iduću sezonu je cilj smanjiti troškove prve momčadi za 30%, a istovremeno je želja da se u okviru domaćih natjecanja bude u borbi za trofeje. Uz to je pred aktualnu momčad postavljen zadatak da se izbori plasman u europska natjecanja kako bi se predstojeće ljeto pokušalo plasirati u grupnu fazu Konferencije lige. Klub razmatra i ponovno pokretanje Trofeja Marjan. Čelnik Bilih je potvrdio da se pregovara s ŽNK Split i ŽNK Marjan o njihovoj integraciji s klubom s Poljuda, a najavio je i pokretanje Hajduk TV koji će uživo prenositi utakmice mlađih dobnih kategorija te ekskluzivnog sadržaja uz nadoplatu. U pogledu kampa na potezu je Grad Trogir koji s ministarstvom obrane treba riješiti papirologiju vezano uz vlasništvo nad zemljištem kako bi se mogao raspisati arhitektonski natječaj. Strateški dokument kluba je i dalje u fazi izrade, a u suradnji s HNS-om Poljud će dobiti novi hibridni travnjak do konca srpnja ove godine. Plan je da u 2021. godini prihodi kluba budu na razini od 127 milijuna kuna dok bi rashodi trebali iznositi 132 milijuna kuna, pri tome je u obzir uzet povratak navijača na tribine početkom iduće sezone, plasman u pretkola europskog natjecanja i neto zarada od transfera od 10 milijuna eura.

Na prijedlog udruge Naš Hajduk donesena je odluka o izmjeni Statuta Društva na način da se osniva Savjetodavno tijelo Hajdučka zajednica iz kojeg će se regrutirati budući članovi Nadzornog odbora i koje ima mogućnost davanja stručnih mišljenja, analiza, komentara i savjeta koji doprinose interesima kluba, ali koji neće biti obvezujući za čelnike kluba. Donesena je odluka i o promjeni broja članova Nadzornog odbora društva koji će ubuduće brojati pet članova.

Snimka Skupštine dioničara:


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter