Search
Close this search box.

Skupština ECA-e u Splitu: Klubovi dali zeleno svjetlo za uvođenje trećeg europskog natjecanja

Foto: ECA

Jučer i danas u hotelu Le Meriden Lav u Podstrani kraj Splita održava se godišnja glavna skupština Europskog udruženja klubova (ECA). Predstavnici 232 kluba su ovaj put pored standardnih godišnjih izvještaja raspravljali i o europskim klupskim natjecanjima za razdoblje od 2021.-2024. godine.

>> Predsjednik Juventusa Andrea Agnelli dolazi u Split

U svom uvodnom govoru na skupštini predsjednik ECA-e Andea Agnelli, koji je ujedno i čelni čovjek Juventusa, je između ostalog rekao:

– “Čekajući odobrenje izvršnog odbora UEFA-e dali smo zeleno svjetlo za uvođenje trećeg europskog natjecanja kojim bi se ukupni broj klubova koji sudjeluju u grupnim fazama natjecanja povećao na brojku od 96 počevši od sezone 2021/22.” 

>> Bild: UEFA od 2021. godine uvodi treće europsko natjecanje

Agnelli se osvrnuo i na financijski fair play koji je doveo do toga da su europski klubovi po prvi put ukupno gledajući poslovali pozitivno:

– “Nova pravila u vezi FFP-a će biti još efektnija od postojećih koja su dovela do odličnih rezultata koje je jučer objavila UEFA.”

>> Prvi put u povijesti europski nogometni klubovi su profitabilni

Agnelli je pozvao i na promjenu međunarodnog kalendara natjecanja:

– “Potrebna je detaljna evaluacija postojećeg međunarodnog kalendara natjecanja kako bi se nakon 2024. godine uvele promjene koje bi ga modernizirale.”

Jučer su pak uz nogometni turnir predstavnika klubova održane sjednice pet radnih grupa ECA-e koje se bave: natjecanjima, financijama, institucionalnim odnosima, marketingom i komunikacijama te omladinskim školama, a navečer je upriličena svečana gala večera na kojoj su dodijeljene godišnje nagrade.


Najboljim klubom za prošlu sezonu je proglašen Real Madrid, najveći sportski napredak je ostvario Red Bull Salzburg, a nagradu za ženske klubove su dobili Arsenal i Chelsea dok belgijski Gent ima najbolji društveno socijalno odgovorni program.

Zadnje objavljeno

Twitter