Skupština HNS-a: “Mišljenjem Središnjeg državnog ureda za šport stvari se mijenjaju”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Danas je održana Skupština Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj je između ostalog potvrđen odlazak Damira Miškovića s mjesta dopredsjednika Saveza koji je tom prilikom izjavio:

Zbog mojih čestih i dugih poslovnih putovanja izvan Hrvatske ne mogu dovoljno kvalitetno obnašati funkciju dopredsjednika krovne institucije hrvatskog nogometa i zbog tog razloga odlučio sam se povući.  Iako više nisam dopredsjednik i dalje ostajem član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza.

Predsjednik HNK Rijeke tako ipak ostaje član Izvršnog odbora HNS-a, a na mjesto dopredsjednika ustoličen je (igrom slučaja) još jedan HDZ-ovac. Riječ je o Marijanu Kustiću, predsjedniku HDZ Novalja, koji je također član IO-a Hrvatskog nogometnog saveza.

Osim kadrovske promjene, javnost je obaviještena i o financijskim rezultatima saveza. Prihodi krovne nacionalne nogometne kuće su 202.024.635,45 kuna, što s rashodima u iznosu od 195.620.082,16kn znači da je ostvaren profit u iznosu od 6.404.553,29kn. Sasvim lijepa cifra za jednu neprofitnu organizaciju. O mišljenjima revizora, općenito financijskim pitanjima, rasprave su (kao i o ostalim temama) trajale svega 0,5 sekundi. Ovisno koliko je predsjedniku Šukeru trebalo da izjavi: “Otvaram raspravu”, podigne glavu i završi s “Zatvaram raspravu”. Čudesno nezaintereisrani članovi Saveza, na najvažnijem skupu za vlastitu organizaciju, još jednom su demonstrirali snagu jednoumlja koja vlada u HNS-u.

Za kraj se obratio i Damir Vrbanović, izvršni direktor saveza i čovjek optužen za sudjelovanje u jednoj od najvećih kriminalnih radnji u hrvatskom nogometu. Vrbanović se osvrnuo na mišljenje Središnjeg državnog ureda za šport, (čiji ste sadržaj jučer ekskluzivno mogli vidjeti na našim stranicama) te teško preko usta prebacio: “Uvjereni smo da je tumačenje kakvo smo imali već neko vrijeme ispravno, ali ovakvim mišljenjem Središnjeg državnog ureda za sport stvari se mijenjaju. Županijski savezi će u idućih 48 sati dobiti odgovarajuće upute kako djelovati, a mi otvaramo proceduru funkcioniranja u tom smjeru”.

>> Janica zadaje konačan udarac HNS-u: Uskladite Statute sa Zakonom o sportu 

Tisuću i jedno pitanje se trenutačno postavlja, od kojeg je najvažnije ono – kako je moguće da članovima HNS-a veći pravni uteg predstavlja jedno mišljenje nego sam Zakon kojeg su njegovim stupanjem na snagu bili obavezni u potpunosti provoditi.

Tino Roso


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email