Slavonski derbi koji se čekao 972 dana

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Iako je riječ tek o prijateljskom dvoboju dvaju najvećih slavonskih klubova, zanimanje navijača i simpatizera Osijeka i Cibalije gotovo je jednako kao i kada se radilo o onim puno važnijim, prvenstvenim susretima. Utakmice Osijeka i Cibalije, zapravo, možda nikad i nisu bile prijateljske zbog svih sportskih i navijačkih tenzija koje dolaze uz njih. Međutim, prvi je ovo put da se na međusobni susret, barem otkako je uspostavljena Hrvatska nogometna liga, čekalo čak 972 dana. Jasno, razlog tolikom čekanju jest treća uzastopna drugoligaška sezona Vinkovčana.


Posljednji put susreli su se u 33., posljednjem kolu sezone 2012./2013. kada je Cibalia kao 11. momčad lige od osječke publike ispraćena među drugoligaše. Bolnije možda i nije moglo biti. Perošević je tada bio jedini strijelac na utakmici kada je svojoj momčadi donio minimalnu pobjedu. Ovaj prijateljski susret je još prije desetak dana zakazan za 23. siječnja s početkom u 12 sati, iako se u četvrtak promijenila samo satnica pa će početak biti sat i pol vremena kasnije. Mjesto radnje – Gradski vrt, stadion s kojeg Cibalia nije često imala priliku odlaziti uzdignutih ruku.Osijek je svoje pripeme počeo nešto ranije, točnije – četiri dana. Igrači Zorana Zekića odradili su i jednu pripremnu utakmicu i to bez problema. Sa šest pogodaka iz Osijeka je ispraćeno Belišće.Trebali su bijelo-plavi odigrati već i drugu, no dan uoči svoj dolazak je otkazao Vinogradar Stanka Mršića. Zanimljivo, trenera koji je u svojoj karijeri vodio i Osijek i Cibaliju. Nakon susreta s Vinkovčanima slijedi put u Međugorje gdje Cibalia putuje tek početkom veljače s obzirom da drugoligaško proljeće kreće dva tjedna kasnije.

Inače, u HNL-u su gledatelji do sada gledali ukupno 45 Slavonskih derbija. Uspješniji je bio Osijek koji je slavio u 21 susretu, osam puta više nego Cibalia. 11 susreta završilo je bez pobjednika.


Za ovaj susret bit će otvorene dvije tribine Gradskog vrta, sjever za gostujuće i zapad za domaće navijače. Otvaranje istočne tribine, poručuju iz Osječkog prvoligaša, nosi i dodatni trošak.

Davor Mikulić


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter