Socca se vraća: Najbolji hrvatski malonogometaši uskoro na Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu

Foto: Vedran Tolić
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nakon odmora od sportskih natjecanja uzrokovanih pandemijom koronavirusa ljubitelji Socce, moderne inačice malog nogometa, dolaze na svoje. 4. srpnja, na rasporedu je završnica Socca prvenstva Hrvatske u malom nogometu čiji domaćin će biti Zagreb.

Nakon prošlogodišnjeg premijernog PH na popularnom Kegliću, ove godinu ulogu domaćina preuzeo je Nogometni centar Zlatna lopta na zagrebačkom Žitnjaku. Prvotni plan bio je da domaćin bude neki drugi grad, no zbog koronavirusa do nedavno se nije znalo hoće li se natjecanje uopće održati.

Lanjski naslov osvojila je zagrebačka momčad AP Blažević MNK Sasina, koja je uz drugoplasirani vinkovački sastav AS Crnaić predstavljala Hrvatsku na Ligi prvaka u Mariboru. Njihove nasljednike ove godine potražit ćemo unutar 12 momčadi koji stižu iz raznih krajeva Hrvatske. Najbolja momčad u državi osvojit će plasman na sljedeće izdanje Socca Lige prvaka sa svim pokrivenim troškovima.

”Iznimno smo zadovoljni što je naš Savez u ovim teškim vremenima uspio organizirati natjecanje na kojem ćemo dobiti prvaka. Kako većina partnerskih gradskih liga zbog problema s koronavirusom nije završena donijeli smo odluku da umjesto njihovih prvaka nastupe ili klubovi koje gradovi nominiraju ili njihove odabrane selekcije. Smatramo da je to u ovom trenutku najpoštenije rješenje. Nažalost, natjecanje se zbog epidemioloških mjera neće moći održati pred velikim brojem gledatelja, ali trenutno je najvažnije da se utakmice mogu igrati”, izjavio je Vedran Prga, direktor marketinga Socca Hrvatske.

Svi igrači koji nastupe na Socca PH u malom nogometu postat će i potencijalni kandidati za reprezentativni dres, a cijelo natjecanje pomno će pratiti i novi izbornik hrvatske reprezentacije, Željko Ostrman.

”Bit će to zasigurno skup dobrih igrača koji će se zajedno sa svojim klubovima boriti za titulu najboljih. Ono što će mene svakako zanimati su igrači kao pojedinci. Tamo će biti mnogo njih koji su već imali prilike nastupiti za reprezentaciju Hrvatske, no bit će i dosta novih lica željnih dokazivanja. Ja vjerujem da će neki od njih već na prvenstvenoj završnici iskoristiti priliku i zaslužiti poziv za iduće okupljanje reprezentacije”, rekao je izbornik Ostrman.

Unatoč tome što je Svjetsko prvenstvo u Meksiku otkazano, reprezentacija Hrvatske ove će godine imati nekoliko okupljanja. Jedna od većih provjera kvalitete igrača bit će zasigurno krajem kolovoza, kada će Hrvatska ponovno biti domaćin vrlo jakog reprezentativnog turnira Adria Cupa o čijim će se detaljima više znati po završetku Prvenstva Hrvatske.

Prijenos završnice Socca PH u malom nogometu moći će se pratiti uživo u programu Hrvatske nogometne televizije (HNTV), dok će za utakmice grupne faze natjecanja biti osiguran live stream.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email