Sosa: “Izabrao sam igrati za Njemačku”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Dosadašnji mladi reprezentativac Hrvatske i član Stuttgarta Borna Sosa odabrao je u budućnosti nastupati za Njemačku. 23-godišnji lijevi bočni je u razgovoru za Sportske novosti izjavio:

– “Čuo sam se sa Zlatkom Dalićem i izvijestio ga da sam izabrao Njemačku. Nije bilo nekog nagovaranja ni obećavanja, rekao je da je to moj izbor, da imam pravo na njega i to je to. Zlatko Dalić ima pravo na svoj izbor, ništa je ne kažem niti kažem da ovaj ili onaj nije trebao dobiti poziv prije mene. Ali, ja još nisam dobio poziv u A reprezentaciju, a premda bih ga u budućnosti vjerojatno dobio, nisam želio dugo čekati. Nijemci su bili vrlo korektni, jako su me željeli, svi su sad ovdje u klubu najsretniji što sam izabrao njih, brzo sam dobio putovnicu, iznijeli su mi planove za budućnost i ovako sam odlučio. Nitko mi ne može reći da ću igrati na Euru, čak i ako budem na popisu za Euro, tko zna hoću li tamo igrati. Ali, ovo je priča za idućih 10, 12 godina, ako neću igrati sad na Euru, igrat ću nakon njega.”

Sosa je dosad odigrao 19 utakmica za U21 vrstu Vatrenih, a zbog suspenzije i ozljede propustio je nastup na prvoj fazi ovogodišnjeg Europskog prvenstva u kojoj su izabranici Igora Bišćana ostvarili plasman u četvrtfinale natjecanja.

Izbornik Dalić je na poziciji lijevog bočnog davao prednost Borni Barišiću, Dariju Melnjaku i Domagoju Bradariću.

Sosa bi sljedećeg tjedna trebao i formalno dobiti njemačku putovnicu obzirom da mu je majka rođena i odrasla u Berlinu. Prema navodima Bilda već je uvršten na prošireni popis od 32 igrača na koje izbornik Low računa za predstojeći EURO.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email