Sportski direktor Rijeke kažnjen zbog komentiranja suđenja

Foto: HNK Rijeka

Disciplinski sudac Hrvatski telekom Prve lige Alan Klakočer kaznio je sportskog direktora Rijeke Roberta Palikuću novčanom iznosom od 1.000 kuna zbog kršenja Kodeksa ponašanja nogometnih djelatnika.

Palikuća je kažnjen temeljem članka 84. Disciplinskog pravilnika HNS-a po prijavi Brune Marića, predsjednika Komisije nogometnih sudaca HNS-a, koji je ocijenio da je sportski direktor Rijeke na portalima (24 sata, Novi list, Index, Jutarnji list) uvredljivim i podcjenjivačkim izjavama obezvrijedio sudačku organizaciju, suce utakmice, a samim time i Hrvatski nogometni savez kao instituciju, objavljeno je na službenim stranicama HT Prve lige.

Palikuća je kažnjen nakon što se u emisiji “Pod stijenama Kantride” na Radio Rijeci osvrnuo se na poništeni gol Vučkića u završnici 9. kola HT Prve lige u kojem je Rijeka na koncu u Kranjčevićevoj odigrala 2:2 s Hrvatskim dragovoljcem.

Tom prilikom je kako prenosi Novi list izjavio: “Ne volim kritizirati suce, u prvom redu smo sami krivi što nismo uzeli sva tri boda. Nismo bili konkretni u zadnjoj trećini terena, u razigravanju, imali smo premalo konkretnih šansi, a naši suparnici su profitirali iz naših kapitalnih pogrešaka. Nastavili smo nizati pogreške, dozvolili smo im da zabiju dva gola, a mogli su otići i na 3:0. Uspjeli smo zabiti naše golove, a Dragovoljac je svojim pristupom i vjerom zaslužio bod. I mi smo vjerovali da možemo okrenuti rezultat, u tome smo uspjeli nekoliko puta ove sezone i to govori o kvaliteti naše ekipe, a dogodilo se drugi puta da smo oštećeni od VAR-a. Prvi put je to bilo u Osijeku. Nakon Osijeka je bila javna isprika da je linija bila krivo povučena, a to je poluistina. Govorili su da je linije bila povučena zbog Obregona koji je i ovako i onako bio u zaleđu, a nije bilo priča o Muriću. Nitko to nije spominjao! U Kranjčevićevoj ulici nisam vidio zaleđe, nisam vidio da je netko dirao loptu, a prekid je trajao jako dugo. Pitao sam suce i VAR suce nakon utakmice da li je što bilo i nisam dobio nikakvu izjavu. Šteta, očito je da se HNL diže na jako visoku nogometnu razinu. Igra se dobar, brz i atraktivan nogomet, rade se dobri transferi i to ne samo Dinamo već i ostali klubovi. A ovo što sam vidio oko VAR-a je neka vrsta komedije. Premalo je kamera, premalo se vidi, a donose se odluke. Imam osjećaj da se neke odluke donose intuitivno, a ne na temelju konkretnih stvari. Ono u Osijeku je bila kapitalna pogreška, a u Kranjčevićevoj se ništa nije vidjelo, a donijeli su odluku da je bilo zaleđe. To nije u redu, svi mi imamo svoje ciljeve, a jedan ili dva boda mogu bitno promijeniti stvari. Donose se odluke na temelju nečega što se nije vidjelo, niti to netko objašnjava, jednostavno se donose odluke. Ima trenera i Uprava klubova koji naprave galame u javnosti, Rijeka ne želi biti takva. Greške su sastavni dio nogometa, to je sve ljudski, ali HNL ne smije ostavljati ovakva dojam. Teško će biti promovirati ligu ako svaki tjedan u Europu šaljemo ovakve snimke umjesto one atraktivnih golova.  Treba raditi na tome, investirati u suce i infrastrukturu, dati sucima više kamera, organizirati im tečajeve… Trebamo zajedno raditi, sucima treba pomoći, ali oni moraju biti korektni jer svi smo zajedno u ovoj ligi i svima nam mora biti cilj boljitak.”


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter