Srbi u izmijenjenom formatu sezonu nastavljaju koncem svibnja

Nogometni savez Srbije (FSS) donio je odluku da do nastavka Superlige u izmijenjenom formatu dođe 30. svibnja. Ukinut je play-off i play-out pa će klubovi umjesto 11 igrati još samo četiri prvenstvena kola. Sezona bi tako završila već 20. lipnja.

Od 16 superligaša njih 11 je glasovalo za ovaj prijedlog dok ih je pet bilo protiv, među kojima i aktualni lider Crvena zvezda, kao i Partizan, Čukarički, Radnički Niš te Spartak koji nisu bili za promjenu formata natjecanja.

Odluka o formatu natjecanja za iduću sezonu još nije donesena, ali postoji mogućnost da se najviši rang natjecanja proširi na 18 klubova pa u tom slučaju ne bi bilo ispadanja iz Superlige.

Do nastavka će doći i u kup natjecanju koje je zaustavljeno prije četvrtfinalnih ogleda. Igrat će se po jedna utakmica u svim fazama natjecanja, a finalni susret je predviđen za 24. lipnja. U amaterskim natjecanjima, kao i u ligama mladeži, neće doći do nastavka sezone. U tim slučajevima će se trenutna ljestvica uzeti u obzir prilikom određivanja promocije i ispadanja.

FSS je također predložio UEFA-i da se utakmice kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo, u kojim Srbija u polufinalu igra s Norveškom, odigraju u studenom ove godine.

Nakon 26. kola Superlige Crvena zvezda ima 69 osvojenih bodova što je 11 više od drugoplasiranog Partizana.

Službene odluke oko nastavka sezone:

– Francuska – otkazano
– Nizozemska – otkazano
– Njemačka – 15. ili 22. svibnja
– Mađarska – od 23. svibnja
– Češka – od 25. svibnja
– Poljska – od 29. svibnja
– Portugal – od 30. svibnja
– Hrvatska – od 30. svibnja
– Srbija – od 30. svibnja
– Švicarska – od 8. lipnja
– Turska – od 12. lipnja

Ljestvica:
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter