Srđan Gjurković probudio uspavanu nogometnu revoluciju

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nakon jučer održanog Okruglog stola Našeg Hajduka u kojemu je bio cilj upoznati saborske zastupnike sa prijedlozima izmjena Zakona o sportu koje su Hajduk i Naš Hajduk zajedno pripremili u prosincu prošle godine borbu je podržao Srđan Gjurković, gradski vijećnik Grada Splita, ali i saborski zastupnik, te Predsjednik Odbora za financije i proračun. Indikativno je da Gjurković dolazi iz redova HNSmdash;a, pa ako se klinmdash;klinom izbija, možda se i HNS mdash; HNSmdash;om rješava?

The Ultimate Managed Hosting Platform

Osim što je podržao inicijativu, odlučio je pokrenuti i saborsku proceduru za izmjenama Zakona. Za to mu treba 15 potpisa saborskih zastupnika s čime će prijedlog doći na raspravu u Sabor. Tada se u Saboru odlučuje hoće li se to ubaciti na Dnevni red, a ako i to prođe onda će se na koncu o samim izmjenama raspravljati i odlučivati na centralnom demokratskom mjestu RH mdash; među 151 predstavnikom vlasti. Prevedeno tri koraka su navijači Hajduka udaljeni od toga da njihove izmjene dođu na plodno tlo.

Predložene izmjene svode se na hitno uvođenje ravnopravnosti udruga građana i športskih dioničkih društava, obvezu izdavanja financijskih izvještaja saveza i profesionalnih klubova, davanjem većeg značaja prvoligaškim klubovima u vlastitim savezima da im glas vrijedi više od niželigaša, micanje huligana iz nogometnih loža, usklađivanje sa zakonima EU, definiranje statusa socios modela na nivou Zakona, te brisanje stavka 7, članka 32 Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima s kojima se omogućava diskriminacija navijača bez suđenja i mogućnosti obrane.

Prijedlozi su to koji se tiču svakoga tko voli sport i želi fair play odnose u njemu. Priča je puno više od Hajduka, Splita i Dalmacije. To su očito prepoznali kolege Srđana Gjurkovića, jer je od jučer poslijepodne već 6 zastupnika dalo podršku, a dolaze iz svih dijelova Hrvatske:

Goran Beus Richembergh mdash; Velika Gorica (HNS)
Dragutin Glavina mdash; Prelog (HNS)
Vesna Sabolić mdash; Zadar (HNS)
Marijan Škvarić mdash; gradonačelnik Lepoglave (HNS)
Petar Baranović mdash; Šibenik (reformisti)
Vladimir Bilek mdash; Daruvar (HNS mdash; Saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu)

Osim njih podršku je dao i Ministar Uprave Arsen Bauk koji nije saborski zastupnik, ali kao šef SDPmdash;a Splitskomdash;dalmatinske županije pozvao je sve svoje SDPmdash;ovce da potpisom podrže prijedlog.

BI


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Zadnje objavljeno

Twitter