Šta će se dogoditi sa Halilovićem ?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Tragom današnje vijesti da je FIFA kaznila Barcelonu zbog 10 nepropisnih transfera maloljetnika između 2009.-2013. godine, sa dva prijelazna roka zabrane svih transfera, postavlja se pitanje šta se sad događa sa transferom Halilovića. Ukoliko je istina da je potpisao (pred)ugovor sa Barcelonom najvjerojatnije će moći samo trenirati dok Barcelona ne dobije zeleno svjetlo za transfere.

The Ultimate Managed Hosting Platform

Halilovićev potpis za Barcelonu ne spada u problematične jer na njega se primjenjuje izuzeće koje se odnosi na maloljetnike koji svoj prelazak realiziraju unutar granica EU:

Samo Halilović ima drugi problem. On je navodno potpisao (pred)ugovor sa Barcelonom. Ugovor se može potpisati ako igrač ulazi u posljednjih 6 mjeseci svog ugovora pa ni to nije problem, samo šta je sad sa transferom koji se može obaviti samo u prijelaznom roku, a kojeg Barcelona ne može ostvariti. Kako se na posudbe odnose ista pravila kao i na transfere, Halilovića Barcelona ne može ni posuditi drugom klubu.

Postoji mogućnost da se razvrgne (pred)ugovor sa Barcelonom i da Halilović ostane u Dinamu, ali tadaHaliloviću ističe ugovor na ljeto i postaje slobodan igrač, može otići besplatno (maloljetnici mogu potpisati ugovor na najviše 3 godine pa Mamićev aneks ne vrijedi, zato je i prodavan ovako hitno). U tom slučaju Dinamo ne bi pristao na razvrgnuće nego bi tražio svoje novce od Barcelone, osim recimo u slučaju da Halilović pristane potpisati novi ugovor sa Dinamom u šta sumnjam. Šta bi onda preostalo Haliloviću ? Postoji mogućnost da bi bio bez ikakvog transfera, ali sa ugovorom sa Barcelonom i da bi samo trenirao dok se Barceloni ne otvore vrata transfera. Za to bi trebao pričekati 2 transferna razdoblja.Vrlo zanimljiva situacija je sada i sa bonusima koje je navodno Dinamo potpisao jer ako Halilović ne može do prve momčadi nema ni bonusa.

Ako kojim slučajem Halilović nije potpisao (pred)ugovor, kako neki mediji javljaju, tada Halilović može otići besplatno na kraju ljeta ako ospori aneks Mamića. Doduše, ne vjerujem da nije potpisao ugovor kad je to Barcelona objavila na svojoj stranici. Samo, ajde ti danas vjeruj nogometnim klubovima i njihovim čelnicima, a posebno Barceloni nakon što je lagala oko transfera Neimara i dovodila nelegalno maloljetne igrače.

Tako da se može reći da je transfer Halilovića trenutno u stanju zamrznutosti.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Zadnje objavljeno

Twitter