Stadion na Pampasu bit će završen do konca godine

Foto: Sirrah projekt

Novi stadion NK Osijek koji se gradi na Pampasu bit će završen do prosinca 2022. godine, potvrdio je za Sportske novosti nadzorni inženjer Hrvoje Sučić.

– “U tijeku su radovi na svim segmentima. Od vanjskih cesta i parkirališta sa 890 mjesta i opločnjaka na trgu istok do završnog sloja na pomoćnim terenima, nakon čega slijedi ugradnja trave. Što se tiče visokogradnje, 95 posto radova armiranobetonske konstrukcije je završeno, a za dva, tri tjedna očekuje se završetak zadnja četiri reda jugozapadne tribine, čime će biti gotovi grubi radovi kompletne konstrukcije stadiona. Također se postavljaju slojevi ravnog krova, rade se poslovni prostori podno južne, istočne i sjeverne tribine te instalaterski radovi sve četiri etaže zapadne građevine, koja je vjerojatno trenutno najveća građevina koja se gradi u Osijeku. Za mjesec dana vidjet će se, pri samom kraju, krovna konstrukcija i počet će se montirati fasada prema terenima.”, rekao je Sučić.

Izgradnju glavne faze stadiona je u ožujku ove godine od tvrtke Eurokamen preuzeo Strabag d.o.o. kojem asistira tvrtka Pharos 95. Kft. Na gradilištu se trenutno nalazi tridesetak kooperanata te oko 200 radnika.

U odnosu na prvotni projekt napravljene su i određene preinake na način da se tamo neće nalaziti jacuzziji i saune koji su bili predviđeni za VIP goste. O tome je Sučić dodao: “Izmjenama projekta pametno je optimizirana zapadna tribina, gdje su ubačeni smještajni kapaciteti za igrače. Ta je tribina vraćena prvotnoj svrsi, a to je nogomet. Povećan je i kapacitet. Bit će 13.005 mjesta:”

Stadion i trening kamp sa sedam terena je prvotno trebao biti završen 2020. godine, no već nekoliko puta je rok izgradnje pomaknut tako da je aktualni 31. prosinca ove godine.

Konačna ulaganja u Pampas će po svemu sudeći premašiti 50 milijuna eura, a glavni financijer je mađarska vlada putem udruge Škola nogometa NK Osijek.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter