Suci Treće lige bili u pravu, ali će ih kazniti?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Problem kojeg su prošle sezone imali sucimdash;štrajkaši Treće lige HNLmdash;JUG razriješio se u četvrtak 24. srpnja u hotelu Dujam u Splitu, gdje je održan plenum svih klubova koji će se natjecati u novoj sezoni. Dnevni red od pet točaka (možete ga pogledati ovdje) bio je više nego dovoljan da se ustvrdi da su dužnosnici HNSmdash;a Splitskomdash;dalmatinske županije dobro razumjeli njihova nastojanja s kraja prošle sezone. Jednoglasno je usvojeno izvješće povjerenika za natjecanja za sezonu 2013/14, izabran je novi predsjednik Plenuma klubova, predstavnik Hajdukove Bmdash;momčadi Nenad Pralija, te je izglasan kalendar natjecanja za nadolazeću sezonu.

The Ultimate Managed Hosting Platform

Za suspendirane suce najzanimljivija je zadnja točka dnevnog reda gdje je jasno definiran rok plaćanja službenih osoba (sucimdash;delegati), te putnih troškova, najkasnije 15mdash;20 dana nakon odigrane utakmice. Također je prihvaćen prijedlog da delegiranje službenih osoba bude financijski prihvatljivije tj. da suci i delegati budu bliže destinacijama službenih utakmica. Na prvi pogled ova zadnja točka dnevnog reda zvuči racionalno u današnjim teškim financijskim mogućnostima hrvatskih trećeligaša. Međutim, kao što smo već objavili na sami dan ove sjednice, upravo su problemi toleriranja neplaćanja bila povod sucima da stupe u štrajk i odbiju suditi utakmice pred kraj prošle sezone. Posjetimo, nakon pokretanja štrajka u njemu su ustrajali samo suci Splitskomdash;dalmatinske županije, a predsjednik saveza Alojzije Šupraha na koncu je prijavio disciplinskom sucu samo tri suca koje je ocijenio kao kolovođe. Ta tri suca su i eliminirani s liste za suđenje za novu sezonu, iako su peticiju za odbijanje suđenja potpisala 45 suca iz cijele Dalmacije, te iako Disciplinski postupak nije završio.

Jednostavnim rječnikom rečeno: donesena je odluka kojom su opravdali sudačke zahtjeve i koja se od nove sezone mora poštivati. Suci su tražili red i ukazivali na podilaženje neplatišama, a onda su trojica među njima dobili prijavu i suspenziju. Čudno, zar ne? U normalnim okolnostima nadasve neshvatljivo.

Romano Kolendić


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email