Sudac Druge HNL pozitivan na koronavirus

Screenshot: HNTV
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

U hrvatskom nogometu zabilježen je prvi slučaj koronavirusa. Pozitivan na testu bio je sudac Druge HNL Domagoj Kurtović. 28-godišnjak iz Osijeka je putem Facebooka podijelio tu vijest s javnosti:

– “Dragi prijatelji, želim vas obavijestiti da sam pozitivan na koronavirus. U karanteni sam i postupam prema uputama epidemiologa. Svi moji bliski kontakti obaviješteni su i nalaze se u samoizolaciji. Osjećam se dobro, a vi se čuvajte i ostanite negativni.”

Kurtović je ove sezone bio angažiran na sedam utakmica Druge HNL, utakmicama Treće HNL istok, Hrvatskog nogometnog kupa, susretima omladinskih natjecanja te Prve HNL za žene. Posljednji put glavni sudac bio je 8. ožujka ove godine kada je Dinamo II u Kranjčevićevoj u sklopu 19. kola Druge HNL poražen od Sesveta rezultatom 1:2.

Uoči nastavka HT Prve lige u dva navrata u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza vršilo se testiranje igrača, trenera i osoblja klubova koje je ukupno obuhvatilo 350 osoba odnosno 35 po svakom članu Prve HNL. U drugom valu testiranja uzeti su i uzorci krvi kako bi se napravilo serološko testiranje koje je dalo odgovor koliko je osoba bilo u kontaktu s virusom odnosno ima razvijena antitijela. Proces testiranja je pokazao da nijedan pojedinac nije bio pozitivan na koronavirus, ali je serološko istraživanje otkrilo da su u krvi sedam osoba pronađena antitijela što znači da su oni bili u kontaktu s COVID-19.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter