Sudačka komisija: Gidženov i Bebek su napravili pogrešku na štetu Gorice

Foto: Luka Mladinić/N+

Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza objavila je analizu suđenja osmog kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. U fokusu im je bila samo jedna situacija iz dvoboja Varaždina i Gorice (2:1) koju je po prvi put u povijesti domaćeg nogometa sudila strana sudačka trojka.

Komisija je stava da je glavni sudac Radoslav Gidženov iz Bugarske napravio pogrešku u 5. minuti kada nije dosudio kazneni udarac za goste nakon što je Belcar u šesnaestercu Varaždina za ruku vukao Krizmanića. Također su mišljenja da je pogrešku u toj situaciji napravio i VAR sudac Ivan Bebek koji nije svom kolegi sugerirao da pogleda video snimku.

Sudačka analiza 8. kola SuperSport HNL-a

VARAŽDIN – GORICA

Sudac: Radoslav Gidzhenov. Pomoćni suci: Georgi Minev i Georgi Stambolzhiev. VAR sudac: Ivan Bebek.

5. minuta: Neispravna procjena suca utakmice u interpretaciji Pravila XIV – Kazneni udarac. Incident u kojem branič Varaždina unutar vlastita kaznena prostora “povlači za ruku suparnika” smjernicama PNI-e smatra se prekršajem disciplinski kažnjivom opomenom. Uzimajući u razmatranje da branič kontinuirano, nedozvoljeno povlači suparnika, KNS HNS-a očekuje obaveznu intervenciju VAR suca slijedom jasnog i očitog propusta interpretacije suca utakmice.

KNS HNS- a u incidentima ovakve i slične prirode podsjeća suce na naputak proaktivna-preventivna djelovanja prije ponovnog pokretanja igre, kao i na striktnu interpretaciju PNI-e kada je igra u tijeku.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter