Sudačka komisija: Odluke sudaca u derbijima bile su ispravne

Screenshot: You Tube

Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza izrekla je pravorijek u vezi 34. kola HT Prve lige kojeg su obilježili derbiji Rijeke i Hajduka te Dinama i Osijeka.

Komisija je stava da je sudac Dario Bel nakon intervencije VAR-a ispravno dosudio kazneni udarac u korist Splićana nakon što je Krešića lopta na crti kaznenog prostora pogodila u ruku te je također ispravno nakon pregleda video snimke isključio Drmića koji je laktom udario Simića.

Po komisiji je i sudac Igor Pajač ispravno prosudio kada je koncem prvog poluvremena sraza Dinama i Osijeka pokazao drugi žuti karton braniču Bijelo-plavih Čeberku nakon što je prekršajem na centru igrališta zaustavio Špikića.

Jedina pogreške se prema komisiji dogodila na utakmici Hrvatskog dragovoljca i Slaven Belupa gdje je sudac Dario Kulušić pogrešno dosudio kazneni udarac za Farmaceute nakon što je Smolčića u šesnaestercu Crnih lopta pogodila u ruku. Loše je u toj situaciji reagirao i VAR sudac Duje Strukan koji svog kolegu nije pozvao na pregled video snimke. Zahvaljujući tom jedanaestercu gosti su na koncu došli do boda.

Sudačka analiza 34. kola HT Prve lige

HRVATSKI DRAGOVOLJAC – SLAVEN BELUPO

Glavni sudac: Dario Kulušić. Pomoćni suci: Goran Perica i Željko Bučar. VAR sudac: Duje Strukan.

49. minuta:  Neispravna procjena suca utakmice “prekršaj kažnjive igre rukom“ u interpretaciji pravila XIV. Razmatranjima PNI-e KNS HNS-a odluku suca utakmice smatra “jasnom i očitom pogreškom“, a intervenciju VAR suca, koja je u predmetnom incidentu izostala, obaveznom.

RIJEKA – HAJDUK

Glavni sudac: Dario Bel. Pomoćni suci: Goran Pataki i Kruno Šarić. VAR sudac: Fran Jović.

13. minuta: Neispravna procjena suca utakmice “nema prekršaja kažnjive igre rukom“ u interpretaciji pravila XIV. Nakon ispravne intervencije VAR suca, sudac utakmice, slijedom razmatranja PNI-e, opravdano je promijenio prethodnu odluku i dosudio kazneni udarac.

55. minuta: Izazov na središtu terena za igru, koji sudac nije mogao vidjeti, smatra se propuštenim incidentom. Neispravna informacija jednog ili više članova sudačkog tima u terenu za igru inicira neispravnu odluku izdavanja opomene. Udarac rukom suparnika u lice koji je počinio igrač Rijeke razmatranjem PNI-e smatra se nasilnim ponašanjem i obavezno disciplinski kažnjivim isključenjem. VAR sudac, slijedom smjernica PNI-e, utvrdio je jasnu i očitu pogrešku sudaca u terenu za igru te opravdano intervenirao. Nakon OFR pregleda snimke sudac poništava izdatu opomenu i ispravno isključuje igrača iz igre.

DINAMO – OSIJEK

Glavni sudac: Igor Pajač. Pomoćni suci: Bojan Zobenica i Jerko Crnčić. VAR sudac: Ivan Bebek.

44. minuta: Izdana druga isključujuća opomena igraču Osijeka ispravna je interpretacija PNI-e (Pravilo XII). Zakašnjeli start braniča Osijeka s leđa na nogu suparnika smatra se jasno nesmotrenim, preoštrim i obavezno kažnjivom disciplinskom mjerom.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter