Sudačka komisija: Pogodak Dinama opravdano je poništen

Foto: Pixabay

Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza osvrnula se na tri situacije iz 18. kola SuperSport HNL. Prema njima Dinamu je nakon intervencije VAR-a opravdano poništen pogodak protiv Gorice u uvodnoj fazi utakmice jer je u početku akcije Ristovski napravio prekršaj na Fućku.

Izdvojene su i dvije situacije iz derbija Osijeka i Rijeke. Komisija je mišljenja da je kazneni udarac za Rijeku opravdano dosuđen nakon što je u kaznenom prostoru Bijelo-plavih lopta u ruku pogodila Lovrića. Također su se osvrnuli i na situaciju iz drugog poluvremena u kojoj je Galešić prekršajem na centru igrališta zaustavio Jurčevića. Prema njima žuti karton za igrača Rijeke bila je dovoljna opomena.

Komisija druge sporne situacije iz netom završenog kola nije analizirala, a među njima je i pad Majstorovića nakon duela s Ivanušecom u kaznenom prostoru Dinama u završnici utakmice te situacije iz Poljuda u kojima su Krovinović i Nikola Kalinić padali u šesnaestercu Šibenika.

Sudačka analiza 18. kola SuperSport HNL-a:

OSIJEK – RIJEKA 

Sudac: Patrik Kolarić. Pomoćni suci: Ivan Starčević i Mile Varivoda. VAR sudac: Ante Čuljak.

35. minuta: Dosuđeni kazneni udarac ispravna je odluka suca utakmice. Igrač Osijeka unutar vlastita kaznena prostora nedopušteno je proširio obujam vlastita tijela rukom koja zaustavlja loptu. Ovaj incident razmatranjima PNI-e smatra se prekršajem “kažnjive igre rukom”.

60. minuta: Izdana opomena igraču Rijeke, slijedom nesmotrenog starta, ispravna je odluka suca utakmice. Iako igrač koji je počinio prekršaj koristi visoki intenzitet i brzinu, posljedično ostvareni kontakt sa suparnikom je marginalan te se ne može jasno razmatrati prekršajem “grube igre”. KNS HNS-a u incidentima ovakve prirode disciplinsku mjeru suca, donesenu u terenu za igru, smatra konačnom te se ne očekuje VAR intervencija.

DINAMO – GORICA

Sudac: Duje Strukan. Pomoćni suci: Alen Jakšić i Goran Perica. VAR sudac: Ivan Bebek.

2. minuta: Pogodak Dinama nakon ispravne intervencije VAR suca nije priznat. Postignutom pogotku u APP pregledu prethodi incident na sredini igrališta u kojem branič Dinama, nakon prekršaja nad suparnikom, dolazi u posjed lopte. Sudac utakmice nakon OFR pregleda snimke prepoznao je prekršaj koji prethodi pogotku i ispravno nastavio igru izravnim slobodnim udarcem u korist Gorice.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter