Švicarska vlada nogometnim klubovima namijenila 100 milijuna franaka beskamatnih kredita

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Švicarska federalna vlada donijela je odluku od stablizacijskom paketu ukupno vrijednom 350 milijuna franaka, a koji je namijenjen tamošnjim nogometnim i hokejaškim klubovima kako bi što bezbolnije prevladali negativne ekonomske posljedice prouzročene pandemijom koronavirusa.

Za 2020. godinu nogometnim klubovima je predviđeno 100 milijuna franaka beskamatnih kredita s rokom otplate od pet godina dok je 75 milijuna franaka predviđeno za hokej. Po isti iznosi su predviđeni i u sljedećoj godinu u slučaju da i dalje bude nemoguće održavati utakmice s publikom na tribinama. U tom slučaju bi se rok otplate kredita prolongirao na dodatnih pet godina.

U sklopu pregovora s državnim organima liga je pristala i na određene uvjete pa se tako putem potpisanog memoranduma obvezala da će sama kreirati fond solidarnosti koji bi se aktivirao u slučaju budućih rizika, klubovi također pozajmljena sredstva smiju koristiti za isplate igračima koje su na razini prosječnih primanja nogometaša, a ne smiju ni smanjiti proračune koji su namijenjeni njihovim školama nogometa. Također su se obvezali da će u slučaju dobivanja kredita morati za 20% smanjiti troškove plaća u razdoblju od sljedeće tri godine.

Švicarska vlada je načelno dala dopuštenje za nastavak nogometne sezone od 8. lipnja, a 20 klubova će na sastanku koji je zakazan za 29. svibnja donijeti konačnu odluku hoće li prvenstvo nastaviti od 19. lipnja.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter