Svjetsko prvenstvo u futsalu prebačeno za 2021. godinu

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

FIFA je odredila da će se predstojeće Svjetsko prvenstvo u futsalu, kojem je domaćin Litva, umjesto u rujnu i listopadu ove godine održati od 12. rujna do 3. listopada 2021. godine. U borbi za odlazak na svjetsku smotru su još uvijek i hrvatski futsal reprezentativci koji u play-offu trebaju odmjeriti snage s Češkom, ali su utakmice do daljnjega odgođene.

Za 2021. godinu su prebačena još dva svjetska prvenstva pa će se tako U20 Svjetsko prvenstvo za žene u Kostarici i Panami održati od 20. siječnja do 6. veljače, a U17 Svjetsko prvenstvo za žene u Indiji od 17. veljače do 7. ožujka.

– “Nastavno na procjene učinka pandemije koronavirusa te nakon preporuka radne grupe, ured Vijeća FIFA-e je donio odluku o potvrdi predloženih datuma održavanja turnira. I dalje ćemo pratiti sve okolnosti te sukladno njima donijeti odgovarajuće odluke.” – priopćila je Svjetska nogometna organizacija.

Osim odluka o novim datumima natjecanja odlučeno je i da će se ovogodišnji 70. FIFA kongres umjesto u glavnom gradu Etiopije Addis Ababi održati 18. rujna putem video linka.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email