Teanna Ltd nakon HNK Rijeke preuzela i tvrtku Stadion Kantrida

Foto: Dragan Janjušević / wikimedia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nakon što je koncem prošlog mjeseca tvrtka Teanna Ltd sa sjedištem u Londonu postala vlasnik 70% dionica HNK Rijeke koje je preuzela od tvrtke Stichting Social Sport do promjene vlasništva je prošlog tjedna došlo i kod tvrtke Stadion Kantrida koju je također od nizozemske fondacije preuzelo poduzeće koje je u suvlasništvu kćeri Damira Miškovića, Matee i Anne. Teanna Ltd je tako odlukom Trgovačkog suda u Rijeci 10. siječnja ove godine u sudskom registru upisana kao jedini član društva Stadion Kantrida.

>> HNK Rijeka: Od propasti preko preoblikovanja i Social Sporta do Teanna Ltd-a

>> SLUŽBENO: HNK Rijeka dobila nove vlasnike

Tvrtka Stadion Kantrida je osnovana 2014. godine i njen direktor je Dean Šćulac koji je ujedno i potpredsjednik HNK Rijeke. Navedena kompanija je bitna jer je ona vlasnik i investitor kampa i stadiona na Rujevici, a ujedno je i vlasnik koncesije na taj prostor tj. ima pravo građenja na 50 godina što plaćaju oko 158.400 kuna godišnje. Uz to Stadion Kantrida ima i 50-godišnje pravo građenja i na području Kantride gdje se planirao izgraditi novi stadion, ali od realizacije projekta zasad nema ništa te se traži novi partneri odnosno investitori koji bi dali novi poticaj za izgradnju. Za prava građenja na lokacijama Rujevice i Kantride tvrtka Stadion Kantrida je na javnom natječaju koji je proveden 2014. godine Gradu Rijeci ukupno ponudila 21.301.500 kuna

Iz financijskih izvještaja HNK Rijeka vidljivo da je klub svojevremeno isplatio dugoročne pozajmice tvrtki Stadion Kantrida. Tako je poznato da je HNK Rijeka spomenutu tvrtku financirala sa 19 milijuna kuna, čiji je rok povrata 31. prosinac 2022. godine. Tvrtki Stadion Kantrida je pak sada već bivši vlasnik  – zaklada Social Sport – pozajmio 140 milijuna kuna s rokom povrata koji je bio 31. prosinac 2017. godine, a još uvijek nije poznato je li do povrata pozajmice i došlo. S navedenim novcem izgradio se kamp i stadion kojeg danas koristi klub.

Obzirom da javnost nema na uvid ugovore o prijenosu vlasništva između tvrtki Stichting Social Sport i Teanna Ltd nisu poznati detalji vezani uz kuopoprodaju HNK Rijeke, ali ni pod kojim je uvjetima tvrtka u vlasništvu kćeri Damira Miškovića došla do vlasništva nad Stadion Kantrida d.o.o.. Također nije poznato ni je li novi vlasnik već vratio pozajmice koje je Stadion Kantrida imao prema Stichting Social Sportu ili su one vraćene već prije. Zainteresirana javnost će više informacija imati u trenutku kad budu javno dostupni financijski izvještaju ovih tvrtki za 2017. godinu.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter