Tomić: “Radimo na tome da što kvalitetnije popunimo momčad. Trenutno smo deficitarni u napadu”

Foto: HNK Rijeka
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Trener Rijeke Goran Tomić okupio je 27 igrača na prvom treningu u novoj sezoni. Od igrača koji su u konkurenciji nedostajali su Darko Velkovski i Milan Ristovski koji se s reprezentacijom Sjeverne Makedonije nalaze na Europskom prvenstvu.

Na prvoj prozivci tako su bili: David Nwolokor, Andrej Prskalo, Antonio Frigan, Nediljko Labrović, Ivan Smolčić, Andrija Vukčević, Filip Braut, Hrvoje Smolčić, Ivan Tomečak, Joao Escoval, Niko Galešić, Nino Galović, Roko Jurišić, Ivan Lepinjica, Domagoj Pavičić, Robert Mudražija, Adam Čerin, Adrian Liber, Stjepan Lončar, Robert Murić, Prince Obeng Ampem, Denis Bušnja, Matej Vuk, Matija Frigan, Noel Bilić, Marko Putnik i Veldin Hodža.

Završetkom sezone Rijeku su napustili Ivan Nevistić, Daniel Štefulj, Luka Menalo i Sandro Kulenović koji su se vratili u Dinamo, Franko Andrijašević koji karijeru nastavlja u Kini, Josip Drmić kojem je završila posudba iz Norwicha, Sterling Yateke koji se vratio u Austriju Beč te Luka Capan kojem je istekao ugovor.

Kako prenosi Novi list Tomić je u uvodu rekao: “Zahvalio bi se Ivanu Manceu, a s novim generalnim menadžerom Robertom Palikućom našao sam se u Salzburgu i bio je to jako ugodni prvi razgovor. Pretresli smo teme glede igračkog kadra i očekujem s njim dobru suradnju. Imamo dosta mladih igrača i očekujem da se netko nametne, a naravno da radimo na tome da što kvalitetnije popunimo momčad. Trenutno smo deficitarni u napadu. Ciljevi? Od kada sam došao ciljevi se znaju, oni su visoki jer to jedan ovakav klub i grad zaslužuju. Znači što bolji plasman u HNL-u, dogurati što dalje u Kupu i europskim utakmicama.”


Rijeka će prvi dio priprema od 14. do 28. lipnja odraditi na Rujevici, te će u tom periodu odigrati pripremne utakmice protiv protiv Domžala (23. lipnja) i Hrvatskog dragovoljca (26. lipnja). U ponedjeljak 28. lipnja kreće se put Kranjske Gore gdje će boraviti do 9. srpnja. U tom periodu je predviđeno odigrati utakmice protiv Žiline (Kranjska Gora, 30. lipnja), Wolfsbergera (Austrija, 3. srpnja), Triglava iz Kranja  (Kranjska Gora, 8. srpnja) i MTK iz Budimpešte (Kranjska Gora,  9. srpnja). Prva službena utakmica predviđena je za vikend 17. srpnja kad na novi travnjak Rujevice u sklopu otvaranja nove sezone Prve HNL stiže Gorica.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email