Tomić: “Želim se boriti za trofeje”

Foto: HNK Rijeka
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Na Rujevici je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen novi šef stručnog stožera Rijeke Goran Tomić. S nasljednikom Simona Rožmana i bivšim trenerom Lokomotive dogovorena je suradnja na sezonu i pol uz mogućnost produžetka ugovora na još godinu dana. 

>> Goran Tomić preuzeo kormilo Rijeke

Konferenciju je otvorio pomoćnik sportskog direktora Bijelih Ivan Mance koji je u uvodu rekao: “Na početku želimo zahvaliti Simonu Rožmanu na suradnji, rezultati govore koliko je dobar bio. Ostvario je velike uspjehe, osvojio je Kup Hrvatske i ostvario plasman u skupine Europske lige. Sretan sam što je naš prvi i jedini kandidat za trenera postao trener Rijeke. Gorane, želim ti svu sreću svijeta i puno uspjeha.”

Riječ je potom preuzeo Tomić izjavivši: “Ukazana mi je velika čast i prilika da vodim jedan od najvećih hrvatskih klubova. Želim biti trener velikog kluba i boriti za trofeje tako da se zahvaljujem na velikom povjerenju i časti koja mi je ukazana. Situacija u klubu je sada takva kakva je, izazova se ne bojim, sa svojim stožerom ću napraviti sve da ostvarimo sve ciljeve Rijeke. Da ne vjerujem u kvalitetu ove ekipe ne bih bio tu, nego bih čekao drugu ponudu. Nisam dvojio ni sekunde kada sam dobio poziv, odmah sam prihvatio ponudu i sljedeće jutro se pojavio na Rujevici što dovoljno govori o mojoj želji i volji da vodim ovaj klub.”

Upitan o izjavi da nikad nije doživio takvu mržnju kao na Rujevici, a koju je dao u lipnju prošle godine nakon sraza Rijeke i Lokomotive je pojasnio: “To je neki incident bio, ali idemo dalje. U tom trenutku sam vodio Lokomotivu i dao sve za te boje kluba, kao što ću sada dati sve od sebe na klupi Rijeke. Jedva čekam punu Rujevicu da napokon navijaju za moju ekipu. S te strane nema problema. Imao sam velikih pobjeda i u Osijeku i na Maksimiru, ali Rijeku na Rujevici nisam uspio pobijediti. Specifična je ovdje atmosfera gdje je protivnicima teško igrati.”

Novi strateg nema puno vremena za upoznavanje s momčadi obzirom da ga već u srijedu očekuje sraz četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa u kojem gostuje kod zahuktalog Osijeka, a potom za vikend i prvenstveni sraz s Dinamom na Maksimiru: “Rekli su da nema goreg rasporeda, ali prepun sam energije i želje da to okrenemo i promijenimo. Kvalitete u ekipi ima, napravit ćemo sve da se u ova dva dana najbolje pripremimo za Osijek. Formacije? Ne bih još o tome govorio, ali sigurno će doći do promjena jer da je bilo sve dobro, ne bih ovdje ni došao.”

Predstavljanje Gorana Tomića kao novog trenera Rijeke:


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email