Tomislav Ivković postao novi sportski direktor banjalučkog Borca

Foto: FK Borac
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Hrvatski trener Tomislav Ivković nije dugo čekao na novi angažman. Nakon što je koncem prošle godine sporazumno napustio klupu Željezničara dobio je posao sportskog direktora u aktualnom prvaku Bosne i Hercegovine – Borcu iz Banja Luke.

“Tomislav je od danas zadužen za sva sportska pitanja kako za prvu ekipu tako i za našu omladinsku školu, gdje želimo da napravimo dodatni iskorak za što bolji razvoj našeg kluba”, izjavio je ispred uprave Borca Bogoljub Zeljković.

Ivković je pak dodao: “Razgovori su trajali skoro mjesec dana nakon čega sam došao do zaključka kako je ovo jedan veliki izazov za mene kao čovjeka i kao nogometnog stručnjaka. Vrlo dobro sam upoznat sa stanjem u klubu, imao sam dosta sastanaka, secirali smo svakog igrača i pojedinca i na kraju sam se odlučio da prihvatim ovaj izazov. Rad, red i disciplina je floskula koje se moramo pridržavati, da igrači imaju najbolje uvjete za rad kako bi svoje kvalitete mogli pokazati na terenu, a i onda od njih možemo tražiti maksimum. Nećemo dozvoliti da itko izlazi iz kalupa ponašanja i krši ustaljena pravila te nećemo dozvoliti da itko bude iznad kluba.”

61-godišnji Ivković se u Željezničaru prethodno zadržao šest mjeseci u kojima je upisao 7 pobjeda, 8 remija i šest poraza u 21 susretu te je sarajevski klub ostavio na šestom mjestu Premijer lige. Njegov novi klub je pak nalazi tri mjesta bolje plasiran, ali nije izgledno da će obraniti titulu prvaka obzirom da za vodećim Zrinjskim zaostaje čak 18 bodova.

Iskusni stručnjak je prethodno radio i u Inter-Zaprešiću, Rudešu, Slaven Belupu, saudijskom Faisalyju te Lokomotivi u kojoj je boravio u dva navrata i s kojom je ostvario najveće uspjehe. Sportski direktor je bio u Karlovcu 1919, a samostalno je vodio i Međimurje. Kao pomoćnik Zlatka Kranjčara radio je u reprezentaciji Hrvatske te u Al Shaabu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i iranskom Persepolisu.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter