Toni Datković karijeru nastavlja u MLS-u

Foto: Real Salt Lake
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Novi igrač Real Salt Lakea postao je Toni Datković koji je s članom MLS-a dogovorio suradnju za sljedeće dvije sezone. 27-godišnji stoper u Sjedinjene Američke Države stiže iz grčkog Arisa, a tamo će mu društvo praviti Damir Kreilach. Uz njih dvojicu od hrvatskih igrača u MLS nastupaju i Franko Kovačević (Cincinnati), Marko Marić (Houston), Roberto Punčec (Kansas City) i Dario Župarić (Portland).

“Toni je odličan dodatak našoj obrambenoj liniji. Pružit će dodatnu iskusnu i fizički moćnu opciju u našem kadru. Željno iščekujemo da ga vidimo na travnjaku i da se prilagodi novoj momčadi”, rekao je generalni direktor Elliot Fall.

Trener Freddy Juarez je dodao: “Želimo dobrodošlicu Toniju koji je pojačao dobar izbor koji imamo na poziciji stopera. Mislimo da nam može pomoći u daljnjem rastu te da će pomoći momčadi u pomjeranju granica. Kao pozitivan i ponizan igrač uklapa se u naš kadar. Dolazi s dobrim pedigreom, riječ je o talentiranom ljevaku koji nam može pomoći i građenju napada, ali i koji može unaprijediti kvalitetu naše obrane. Uvijek je dobro kad se možemo pojačati s igračem koji može unaprijediti naš stil igre i koji može pojačati kompetitivnost unutar momčadi.”

Datković je u Hrvatskoj nosio dres Novalje, Rijeke, Pomorca i Lokomotive dok je u inozemstvu igrao za Zavrč, Koper, SD Huescu, Aris i Cartagenu.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email