Toplak na prvom treningu Gorice imao 28 nogometaša

Foto: HNK Gorica

Nogometaši Gorice okupili su se danas u 10 sati na Gradskom stadionu i krenuli s pripremama za novu sezonu. Na prvoj prozivci bilo je 28 igrača, a naknadno će se momčadi priključiti reprezentativci Paulius Golubickas, Saša Marjanović, Toni Fruk, Krešimir Krizmanić, Dominik Kotarski i Jurica Pršir, koji su dobili još tjedan dana odmora te bolesni Cheick Keita.

“S nestrpljenjem sam čekao da sve ponovno krene, da počnemo graditi novu Goricu i ekipu koja će biti dobra. Bitno je da su igrači došli zdravi i da su doma odradili onaj dio koji su trebali. Odradili smo uvodni trening, malo aktivacije, a s ozbiljnim radom počinjemo danas popodne”, rekao je trener Samir Toplak.

Do kraja tjedna igrači će odraditi još osam treninga, a u subotu ih očekuje prva prijateljska utakmica protiv Lokomotive. Četiri dana kasnije Gorica će gostovati kod niželigaša Kloštar Ivanića u utakmici u kojoj će priliku za dokazivanje dobiti igrači na probi, a zatim na Gradski stadion stiže Varaždin (subota, 25. lipnja). Od 4. do 9. srpnja momčad će otputovati u Sloveniju, na Roglu, gdje će s Radomljem odraditi završnu provjeru prije početka sezone.

Novu sezonu Gorica će otvoriti 16. srpnja gostovanjem kod Osijeka u Gradskom vrtu.

“Želim da budemo konkurentni u svakoj utakmici, da budemo ekipa koju je teško pobijediti i koja radi svih 90 minuta. Mlada smo momčad i ako dođemo do nivoa stabilnosti u kontinuitetu forme, možemo se nadati da ćemo napraviti još veći pomak”, rekao je trener Toplak o ciljevima za sezonu za službenu stranicu kluba.


Igrači na pripremama: VRATARI Faruk Dalipagić, Jan Paolo Debijađi, BRANIČI Matthew Steenvoorden, Momčilo Raspopović, David Sim, Nathan Cruce, Aleksandar Jovičić, Josip Ivan Zorica, Mario Matković, Thales Cruz, Patrik Klančir, Amet Korca, Neshat Murati VEZNI IGRAČI Hrvoje Babec, Joey Suk, Anthony Kalik, Josip Mitrović, Vinko Skrbin, Patrik Jug, Luka Brlek, Dominik Quni, Rocco Tavra NAPADAČI Matar Dieye, Caio Cruz, Vanja Kulenović , Tin Janušić Ante Matej Jurić, Antonijo Vujičić.