Tri hrvatske sudačke četvorke angažirane u uzvratnim susretima 1. kola kvalifikacija Lige prvaka i Konferencijske lige

Izvor: YouTube/HNTV Screenshot
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Krovna europska nogometna kuća delegirala je službene osobe za program uzvratnih utakmica 1. kola kvalifikacija Lige prvaka i Konferencijske lige koje su na rasporedu od 13. do 15. srpnja.

Za razliku od prvih utakmica prvog kola ovih dvaju natjecanja (kada nijedna hrvatska sudačka postava nije delegirana) u uzvratnim susretima Hrvatska će biti predstavljana s tri glavna suca.

Europski izazovi tako u spomenutom terminu čekaju Marija Zebeca, Igora Pajača i Darija Bela.

Za ovu fazu natjecanja nisu delegirani glavni suci iz prve dvije UEFA kategorije (elitna i prva skupina), pa tako još uvijek u toj ulozi nisu delegirani ni najcjenjeniji hrvatski suci, članovi prve UEFA skupine – Fran Jović i Ivan Bebek.

Tridesetsosmogodišnji Mario Zebec tako će u Dublinu dijeliti pravdu u uzvratnom okršaju 1. kola kvalifikacija za Ligu prvaka u kojem se sastaju Shamrock Roversi Slovan Bratislava. Elitnom HNS i četvrtorazrednom UEFA sucu ovo će biti premijera u Ligi prvaka. Do sada je u okviru seniorskih europskih klupskih natjecanja pravdu dijelio u pet utakmica prvog kola i jednoj drugog kola kvalifikacija za Europsku ligu. Sa Zebecom u Dublin putuju asistenti Borut Križarić i Vedran Đurak, te Fran Jović kao četvrti sudac.

Tridesetpetogodišnji Igor Pajač će ovu europsku sezonu otvoriti nastupom u armenskom Gjumriju gdje se u okviru uzvrata 1. kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu sastaju Ararat i Fehervar. Prošle je sezone elitni HNS i četvrtorazredni UEFA sudac pravdu u kontinetnalnim klupskim natjecanjima dijelio jednom – u 1. kolu kvalifikacija za Ligu prvaka sudio je u okršaju Maccabi Tel Aviva i Rige. Ukupno sa spomenutom utakmicom Pajač u CV-u od europskih seniorskih klupskih takmičenja ima četiri odrađena susreta – prvo i drugo kolo kvalifikacija za Europsku ligu u sezoni 19/20 te dva prva kola kvalifikacija za Ligu prvaka (sezone 18/19 i 20/21).

Pajaču će u Armeniji asistirati Bojan Zobenica i Ivan Mihalj, dok će četvrti sudac biti Duje Strukan.

Tridesettrogodišnji Dario Bel, elitni HNS i petorazredni UEFA sudac, 15. srpnja u sjevernoirskom Larneu će imati svoj europski debi u klupskim natjecanjima, a pri premijernom kontinentalnom mu dijeljenju pravde u srazu istoimenog domaćina i Bala iz Walesa pomagat će mu Marjan Tomas i Kruno Šarić, dok će četvrti sudac biti Tihomir Pejin.

Spomenimo na kraju da će i uzvratni susret Dinamovog okršaja s islandskim Valurom, koji je na rasporedu 13. srpnja u 22 sata, suditi 40-godišnji Armenac Zaven Hovhannisyan, zajedno sa sunarodnjacima Mesropom Ghazaryanom i Atomom Sevgulyanom. Hovhannisyanu će ovo biti drugi put u karijeri da sudi utakmicu Lige prvaka, prvu je imao čast odraditi u sezoni 18/19, kada je također sudio prvo kolo kvalifikacija za elitno europsko klupsko natjecanje.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email