Search
Close this search box.

Tribina: ‘Navijači kao društveni akter: nogomet u srcu politike’

KSFPZ / Facebook

Klub studenata Fakulteta političkih znanosti u ponedjeljak, 6. studenog 2017. godine organizira zanimljivu tribinu na ‘Politologiji‘.

O stanju u hrvatskom nogometu sigurno ste puno pročitali, ali malo toga promislili. Također, ne sumnjamo kako ste već do sada nebrojeno puta čuli kako su oni koji drže „konce u rukama“ povezani s političkim elitama te ostavljaju vrlo malo prostora za ikakve promjene. Upravo o promjena i procesu provođenja istih pričat ćemo na tribini pod nazivom: Navijači kao društveni akter: nogomet u srcu politike.
Postoji li doista mogućnost da navijači preuzmu „konce u svoje ruke“ i može li zaista doći do promjene bottom–up pristupom? Koje su alternative postojećem stanju i kako one funkcioniraju u realnom vremenu? Na ova, ali i mnoga druga pitanja pokušat će vam odgovoriti gosti tribine:

Dr. sc. Ben Perasović i dr. sc. Marko Mustapić koji će predstaviti teorijske i metodološke aspekte istraživanja nogometnih navijača i Pokret protiv modernog nogometa (AMF) u europskom kontekstu.

Daniel Gardijan će izložiti modele demokracije u hrvatskom nogometu na studiji slučaja udruge Naš Hajduk i dotaknuti se mobilizacijskog potencijala navijačkih skupina.

Dino Vukušić objasnit će nam put od gerilske do institucionalne borbe i natrag kroz primjer inicijative Zajedno za Dinamo. Referirat će se na borbu protiv „privatizacije“ nogometnog kluba kroz prizmu otpora navijača do ustrojavanja građanske inicijative čije se djelovanje susreće sa svakodnevnim usponima i padovima.

Početak tribine je u 19 sati na Fakultetu političkih znanosti u C dvorani. Navijači su zvonka radost, veselimo se vašem dolasku.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter