Turčin sudi Hrvatskoj i Španjolskoj

Foto: Wikimedia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Turski sudac Cüneyt Cakir odabran je od UEFA-e za glavnog suca dvoboja osmine finala Europskog prvenstva između Hrvatske i Španjolske koji se u ponedjeljak, 28. lipnja, od 18 sati igra na stadionu Parken u Kopenhagenu.

Njemu će tom prilikom pomagati sunarodnjaci Bahattin Duran i Tarik Ongun dok će četvrti sudac biti Andreas Ekberg iz Švedske, a ulogu zamjenskog suca obavljat će još jedan Šveđanin Mehmet Culum.

Za VAR je zadužena pretežno njemačka sudačka ekipa koju predvodi Bastian Dankert, a njemu će društvo praviti Christian Dingert i  Christian Gittelmann te Poljak Pawel Gil. Bo Karlsson iz Švedske će imati zadatak kontrolora suđenja, a delegat utakmice je Jovan Šurbatović iz Srbije.

44-godišnji agent osiguranja je na ovogodišnjoj kontinentalnoj smotri do sada sudio dvije utakmice u grupnoj fazi. Riječ je dvobojima Mađarska – Portugal 0:3 i Ukrajina – Austrija 0:1.

Cakir je iskusni sudac kojem je ovo već treće sudjelovanje na Euru, a sudio je i na dva Svjetska prvenstva. FIFA sudac je već 15 godina, a od 2010. je uvršten na listu elitnih sudaca UEFA-e. Najveća utakmica u dosadašnjoj karijeri mu je bilo finale Lige prvaka 2015. godine u kojem su snage u Berlinu odmjerili Juventus i Barcelona.

Vatrenima je sudio u dva navrata. Prvi put 2013. godine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo kada su u Zagrebu svladali Srbiju (2:0) te u polufinalu Svjetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji kada su nakon produžetaka bili bolji od Engleske (2:1).

Furiji je pak pravdu dijelio u tri susreta. Prvi put 2012. godine u polufinalu Europskog prvenstva kada su u Donjecku nakon jedanaesteraca svladali Portugal (4:2), potom 2015. godine u 1:0 pobjedi nad Ukrajinom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo te posljednji put u osmini finala Europskog prvenstva 2016. godine kada ih je na Stade de Franceu svladala Italija (2:0).


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email