Turski nogometaši ponovno na travnjacima od 12. lipnja

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Predsjednik Turskog nogometnog saveza Nihat Ozdemir objavio je vijest da će se nogometna natjecanja nastaviti od 12. lipnja. Osim Super Lig u Turskoj sezonu planiraju nastaviti i u svim nižim rangovima natjecanja. Nogomet je obustavljen od 18. ožujka čime je Turska bila jedna od posljednjih europskih zemalja koja je primijenila navedenu mjeru.

“Strogo smo se pridržavali odluka naše države, a naš Zdravstveni odbor izvršio je vrlo važan posao za povratak nogometnih natjecanja. Pripremljen je protokol koji sadrži sve mjere opreza. Prvi dio toga podijelili smo s javnošću, klubovima ćemo što prije objavit faze povratka natjecanju. Ministarstvo zdravlja i Znanstveni odbor odlučit će kako i pod kojim uvjetima će se igrati natjecanja. Sve naše klubove ćemo obavijestiti o načelima koja će se iskristalizirati u tom procesu. Cilj nam je dovršiti sezonu uz podršku svih institucija naše države. Želim da naše odluke budu dobre za našu zemlju i za turski nogomet.” – pojasnio je Ozdemir.

Nastavak sezone će uslijediti uz pridržavanje epidemioloških mjera, a plan je da natjecanja potraju do konca srpnja. Turska odnosno Istanbul je uz to predviđen kao domaćin finala ovosezonske Lige prvaka. Kad će se ono točno igrati UEFA još nije obznanila, a plan je da to bude u kolovozu. 

Nakon 26. odigranih kola vrh Super Lig s 53 osvojena boda drže Trabzonspor i Basaksehir. Fenerbahce je pak s 13 bodova manje na sedmom mjestu te u potrazi za novim trenerom, a prema tamošnjim medijima glavni favorit za tu funkciju je donedavni trener Dinama Nenad Bjelica. 

Službene odluke oko nastavka sezone:

– Francuska – otkazano
– Nizozemska – otkazano
– Njemačka – 15. ili 22. svibnja
– Mađarska – od 23. svibnja
– Češka – od 25. svibnja
– Poljska – od 29. svibnja
– Portugal – od 30. svibnja
– Hrvatska – od 30. svibnja
– Švicarska – od 8. lipnja
– Turska – od 12. lipnja

Ljestvica:
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email