Search
Close this search box.

U Engleskoj ponovno odgođen povratak navijača, u Premier League razočarani odlukom Vlade

Pixabay

Britanska vlada danas je objavila odluku o mjerama prevencije širenja koronavirusa, a dio odluke odnosio se i na dugo najavljivani i dugo očekivani djelomični povratak navijača na stadione.

Otočki vlastodršci i nadležne institucije, suprotno nekim najavama iz izvora bliskih vlasti, ipak su odlučili do daljnjega zabraniti okupljanja navijača na stadionima, a premijer Boris Johnson je u obraćanju obznanio da će trenutne mjere na snazi vrlo vjerojatno biti narednih šest mjeseci.

Nakon nove odgode povratka navijača na stadione priopćenjem su se oglasili iz elitnog razreda otočkog nogometa – Premier League-a. Uvodno se u priopćenju ističe razumijevanje za činjenicu da zdravlje nacije mora ostati prioritet svih, no jednako tako ističu razočaranje što se ‘sigurni povratak’ navijača nije odobrio.

Iz vodstva lige dalje naglašavaju da su sigurni da bi povratkom na stadione, uz propisane smjernice ponašanja koje su bile odobrene od strane stručnjaka i nadležnih institucija, navijači bili jednako ili više sigurni nego na bilo kojim drugim trenutno dopuštenim javnim okupljanjima. “To je već evidentno u drugim europskim ligama” – tvrde u Premier League.

“Nogomet nije isti bez navijača na stadionima, a nogometna ekonomija neodrživa je bez njih. Prošle sezone naši klubovi pretrpili su 700 milijuna funti gubitaka, a trenutno naš sport gubi više od 100 milijuna funti mjesečno. Sadašnje stanje počinje imati razarajući učinak na klubove i njihove zajednice” – stoji između ostalog u priopćenju u kojem se zaključno iznosi da Premier League zajednica neće prestati raditi na pripremama za povratak navijača na stadione, te da će vodstvo lige nastaviti pregovarati s Vladom kako bi do takvog scenarija došlo što prije.

Na utakmice elitnog engleskog nogometnog razreda navijačima nije dozvoljen dolazak od ožujka ove godine, a uz sve napore vodstva lige i klubova, zabranjen je i do daljnjeg odgođen i ‘pilot program’ povratka prema kojem je na utakmicama trebalo biti omogućeno prisustvo do tisuću gledatelja.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter